Paturile de dormitor au un rol central, la propriu si la figurat! Iata cum sa le integrezi in incapere

by Redactia B24FUN

Amenajarea dormitorului este esentiala pentru starea de bine a utilizatorilor. Nu poti avea un somn odihnitor, daca incaperea este aglomerata cu obiecte voluminoase care nu permit realizarea unui spatiu lejer si aerisit. Regenerarea organismului in timpul somnului si refacerea dupa o zi incarcata, in perioadele de stres sau la traversarea unor afectiuni medicale sunt sustinute indeaproape de un ambient propice. 

Asadar, alege cu atentie mobilierul, culorile si accesoriile pentru aceasta camera, respectand cateva reguli simple, pentru a beneficia de un confort de nota 10. Cu noile modele de paturi dormitor poti completa o schema de amenajare splendida, de care sa te poti bucura ani la rand, in cele mai bune conditii. 

Colectiile propuse de producatori te vor ajuta sa achizitionezi exact modelul care se incadreaza cel mai bine in spatiul disponibil de acasa, realizand astfel cu usurinta propriul coltisor zen. Ia in considerare si principiile feng shui si nu vei da gres, garantat! Cromatica corespunzatoare si amplasarea fiecarei piese de mobilier in pozitia corecta te vor ajuta sa obtii o camera de regenerare ca la carte. 

Reguli de aur pentru amenajarea unei „oaze” de relaxare chiar la tine acasa!

Conform principiilor chinezesti, cea mai indicata pozitie pentru asezarea patului, in functie de punctele cardinale, este cea spre sud-vest. Integreaza modelul preferat din gama de paturi de dormitor pe latura sud-vestica a incaperii si te vei convinge de efectele benefice. De asemenea, nu ignora alegerea modelului cu dimensiunea potrivita pentru camera ta. Un mobilier mult prea mare iti va reduce din confort si te va impiedica sa te misti liber in incapere. 

Designerii propun frecvent asezarea patului pe latura cea mai lunga a camerei. In jurul acestuia nu este indicata asezarea dulapurilor, comodelor sau a altor piese voluminoase, care ar impacta negativ intregul spatiu. Doua noptiere de o parte si de alta a acestuia sunt suficiente pentru a avea parte de confort si de un aspect estetic atragator.

paturi dormitor

Regula 60 – 30 – 10 este folosita deseori de acestia pentru a obtine cele mai bune rezultate in amenajarea camerei de odihna. Aceasta propune ca orice spatiu sa fie ocupat in proportie de 60% de piesele de mobilier, iar in procent de 30% de caile de acces pentru deplasare, lasand doar 10% pentru diverse alte accesorii decorative. Astfel, se respecta raportul de aur de 3 la 1 atunci cand vine vorba de paturi de dormitor, insemnand ca o treime din camera ii revine acestei piese centrale de mobilier. 

Calculeaza suprafata camerei tale si imparte-o in trei parti egale! Pe o treime din aceasta amplaseaza patul, pe alta treime dressing-ul si comoda, iar pe restul lasa libere culoarele de deplasare si suprafetele pentru cele doua noptiere. Vei obtine in acest fel, cu usurinta, o incapere stilizata, in care toate elementele sunt in armonie. 

Paturi de dormitor pentru orice stil de amenajare

Desigur, exista numeroase variante de amenajare, in functie de forma si dimensiunile camerei, insa principiul de corelare dintre piesele de mobilier ramane mereu acelasi. Poti aseza, de pilda, patul pe o latura a camerei, iar celelalte piese de mobilier pe latura opusa, creand mai mult spatiu. Ideea principala este sa nu aglomerezi vecinatatea piesei pe care dormi si sa nu ingreunezi deplasarea in incapere. 

Modelele de paturi dormitor din ofertele producatorilor te vor ajuta sa faci cea mai buna alegere pentru camera ta. Integreaza noua ta achizitie ca un profesionist si te vei bucura de un somn profund si odihnitor!

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!