Jocuri inspirate din istorie care s-au bucurat de un succes major

by Redactia B24FUN

Anumite legende istorice au inspirat apariția unor jocuri care s-au bucurat de un succes major. Oamenilor le plac miturile și evenimentele istorice, astfel că jocurile au fost un mod prin care acestea au fost mediatizate și mai mult și transmise mai departe. Descoperă cinci dintre jocurile care se integrează excelent în această categorie.

 

  • Tomb Rider: The Last Revelation

 

Un joc clasic din 1999 ce face parte din una dintre francizele de succes din ultimele decenii, ce conține și filme și animații. Jocul Tomb Rider: The Last Revelation a fost creat de cei de la Core Design și se bazează pe istoria Egiptului într-o versiune interesantă în care Lara Croft ajunge prin orașe ca Giza și Cairo, dar și la ruinele lui Karnak. Povestea jocului are legătură cu două dintre legendele Egiptului, astfel că Lara Croft pornește în căutarea amuletei lui Horus și a pietrei lui Seth. Tomb Rider: The Last Revelation este considerat unul dintre cele mai tari jocuri de la finalul anilor ’90 și mulți oameni l-au încercat pe Microsoft Windows și PlayStation.

 

  • Book of Ra

 

Pasionații de sloturi online cunosc foarte bine acest nume. Este unul dintre cele mai tari jocuri de păcănele create vreodate. Cei de la Novomatic l-au lansat în 2008 și astfel Book of Ra a devenit probabil cel mai tare joc creat de această companie. Acțiunea se petrece în Egiptul Antic, motiv pentru care printre simboluri regăsim Statuete, Faraoni și Gândaci. Un alt simbol râvnit de utilizatori este Indiana Jones. Book of Ra este un joc de top aflat pe lista cu favorite pentru mulți dintre cei pasionați de păcănele din țara noastră si poate fi jucat la Netbet.

 

  • God of War

 

O franciză de succes ce a apărut în urmă cu mai bine de un deceniu. Mai exact în 2005, pentru că jocurile apărute până în 2018 să fie inspirate strict din mitologia greacă. Apoi, din 2018 s-a trecut la mitologia nordică, în special la vikingi. Principalele personaje din acest joc sunt Kratos și fiul său Atreus. God of War este disponibil pe PlayStation 4 și poate fi accesat în versiunea single player. Recenziile celor care l-au încercat sunt pozitive, iar aceștia au remarcat în special grafica și modulul de joc. Este un joc la modă și în 2022 pentru cei pasionați de istorie și nu numai.

Disney’s Hercule

Legenda lui Hercule este una dintre cele mai cunoscute din mitologia greacă, acesta fiind un personaj celebru pentru isprăvile sale. Pentru a deveni nemuritor și a lăsa în urmă păcatele trecutului, Hercules a primit numeroase misiuni aparent imposibile pe care reușește însă să le ducă la bun sfârșit folosindu-se de forță și istețimea sa. Cât privește acest joc, a fost lansat de cei de la Disney în 1997. A fost unul dintre cele mai apreciate jocuri de la finalul anilor ’90 și a putut fi încercat pe Microsoft Windows, PlayStation și GameBoy.

Clash of Titans

Mitologia greacă a dus la apariția a mii de jocuri, iar Clash of Titans este un titlu de referință, ulterior apărând și un film cu același nume. Lansarea jocului s-a produs în 2010, fiind dezvoltat de Namco Bandai Games în colaborare cu Warner Bros pentru Xbox 360 și PS3. Tematica este elocventă, așa cum îi spune numele și are legătură cu celebra încleștare a titanilor din mitologia greacă. Fiecare jucător își poate alege personajul dorit pe care îl poate upgrada în funcție de progresul făcut în joc. Își poate adăuga arme mai bune, dar în același timp poate lupta și cu mâinile libere. Așadar, un alt joc interesant pentru cei pasionați de legende și mitologie.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!