Îngrijirea părului gras: 6 reguli de aur

by Redactia B24FUN

Toată lumea își dorește un păr strălucitor, puternic și sănătos, însă unii dintre noi ne confruntăm cu fire subțiri, fără volum și cu un scalp uleios. Deoarece părul nostru are un aspect inestetic, îl vom spăla zilnic, însă acest lucru nu va face altceva decât să intensifice cantitatea de sebum din păr.

Dacă ai un păr dificil, cu tendințe de îngrășare la doar câteva ore după ce te-ai spălat pe cap, atunci iată care sunt cele 6 reguli de aur cu care vei reuși să combați această problemă!

Folosește produsele potrivite pentru părul gras

Deoarece părul tău se îngrașă repede, ai șuvițe subțiri și fără volum, încearcă să folosești doar produsele special create pentru părul tău. Un șampon de calitate și un balsam care țintește direct la sursa problemei sunt întocmai articolele de îngrijire de care ai nevoie!

Încearcă șampon și balsam pe bază de citrice, rozmarin, mentă, mușețel sau urzică, dar si alte produse ce conțin ingrediente pentru părul gras. Evită-le pe cele care au în formulă uleiuri sau silicon.

Ține minte că nu doar produsele de păr sunt importante, ci și modul în care te speli. Ca să se îngrașe mai greu părul, trebuie ca acesta să fie clătit foarte bine. Folosește apă caldă, însă nu fierbinte. Nu lăsa șamponul să stea mult pe rădăcini și nu freca scalpul atunci când îl șamponezi deoarece glandele sebacee vor produce mai mult sebum. Poți masa ușor rădăcinile, cu mișcări blânde care nu agresează pielea.

Aplică balsam pe vârfuri

Pentru părul gras, dar și pentru alte tipuri de păr, precum cel uscat, deteriorat sau vopsit se recomandă să aplici balsamul de la jumătatea lungimii până la vârfuri. În caz contrar, dacă vei folosi balsam și la rădăcini riști să grăbești procesul de îngrășare. Părul tău va fi mătăsos și ușor de pieptănat, cu un aspect frumos și sănătos!

Încearcă șamponul uscat

Dacă vrei să mai amâni spălarea părului încă o zi, atunci folosește șampon uscat deoarece acesta absoarbe surplusul de ulei de la rădăcini, lăsându-i părului un aspect îngrijit și curat. Este ideal atunci când pleci în vacanțe, în special cu cortul sau pentru drumețiile lungi cu temperaturi variate, dar și pentru a înlocui șamponul. Ține minte totuși că șamponul uscat nu îl înlocuiește pe cel cu care ești deja obișnuită!

Învață să te pieptăni corect

Deoarece scalpul produce o cantitate mai mare de sebum, o bună parte din această substanță va rămâne la rădăcină, deci este important să piepteni părul corect pentru a distribui uniform uleiul pe toată lungimea părului: de la rădăcini la vârfuri. Nu te pieptăna des deoarece poți stimula producerea unei cantități mai mari de ulei, ceea ce duce la îngrășarea rapidă a părului.

Nu te grăbi când îți usuci părul

În primul rând, după baie încearcă să absorbi cantitatea de apă de pe păr cu un prosop prin mișcări controlate, sau cu ajutorul unui tricou de bumbac. Apoi, când îți usuci părul cu feonul, nu îl ține pe acesta la o distanță foarte apropiată de fire și nu-l folosi la cea mai puternică treaptă.

Ai grijă la alimentație

Modul tău de viață influențează sănătatea, tenul și părul tău. Ca să ameliorezi uleiul părului, dar și pielea cu tendințe de îngrășare, încearcă să ai o dietă echilibrată pe bază de Omega-3, vitamina A, morcovi, nuci și somon, proteine și alte alimente bogate în substanțe nutritive. 

Este neplăcut să ascunzi un păr uleios prin prinderea acestuia într-un coc sau o coadă bine strânsă, de aceea poți folosi în prezent șamponul uscat pentru a prelungi distanța dintre spălări. Ca să te bucuri de un păr plin de volum și sănătos, alege produsele potrivite pentru tine și, indiferent de vreme, păstrează o atitudine pozitivă. Ai grijă de părul tău!

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!