Încrederea în forțele proprii vine din interior, nu de la cei din jur – Iată cum te poți elibera de nevoia de validare din partea celorlalți pentru a deveni propria sursă de încredere în sine!

by Redactia B24FUN

Există multe momente în viață în care nu te simți suficient de încrezătoare în forțele propri până când nu vine cineva să îți arate ce om minunat ești. De multe ori nici nu îți conștientizezi aptitudinile sau talentele decât după ce primești prima apreciere. Este normal. Toată lumea are nevoie de un anumit grad de apreciere pentru a prinde curaj. De aici și până la dependența de părerea și validarea altora poate fi, însă, doar un pas.

Dacă părerea negativă a cuiva trage mai greu la cântar decât părerea ta personală, asta poate fi o adevărată problemă pentru sănătatea ta emoțională. Nu este cazul să te lași intimidată de această mică deviație, ci este momentul perfect să lucrezi la unul din cele mai important aspecte ale vieții tale: încrederea în tine însăți!

Iată cum te poți elibera de nevoia de a fi validată de cei din jur și cum poți deveni propria sursă de încredere în sine:

Alege joburi care te provoacă

În viața de zi cu zi daide foarte multe momente imperceptibile care îți modelează viziunea asupra sinelui. Dacă te gândești puțin, cea mai mare parte a zilei o petreci la locul de muncă. Acesta este motivul pentru care trebuie să îți alegi un ob care să te modeleze în manieră pozitivă. Spre exemplu, a fi model la Rich Girls Studio te va ajuta să lucrezi la imaginea ta personală. Contează enorm ca în timpul activității profesionale să te lovești de tot felul de provocări pe care să le depășești folosindu-te de forțele proprii. Asta îți va da foarte multă încredere în tine!

 Ședințele de psihoterapie

Nu trebuie să te confrunți cu depresie sau anxietate ca să ai un motiv pentru a merge la ședințe de psihoterapie. Acesta ar trebui să facă parte din rutina ta de selfcare săptămânală. Discuțiile din cadrul acestor ședințe sunt menite să te facă să te cunoști mai bine și să îți găsești propriile metode de rezolvare a nodurilor gordiene pe care le ai în acest moment. Odată ce vei reuși să faci asta, nimic nu va mai sta în calea încrederii tale în propria persoană.

Setează obiective clare și tangibile

Ai nevoie și de dovezi concrete că poți! Ca să prinzi încredere în cineva, trebuie ca acea persoană să se țină de cuvânt în fața ta, să facă ceea ce spune că va face. La fel stau lucrurile și cu tine însăți. Setează obiective clare și tangibile pentru fiecare zi, chiar dacă te rezumi doar la o listă de cumpărături sau la curățenia din dormitor. Odată ce ai bifat lista cu lucruri pe care trebuie să le faci, începi să prinzi curaj în a te baza pe propria persoană mai mult decât pe oricine altcineva.

În concluzie, încrederea în propria persoană este o calitate pe care nu o înveți la școală și de multe ori nici în familie, dar pe care o poți cultiva treptat. Tot ce contează este să te pui în acele situații care te provoacă să faci față fricilor personale și să fii blândă cu tine în procesul creșterii. Nu te judeca niciodată mai aspru decât o fac cei din jur, dar nici nu pleca urechea la felul în care te percep alții. Cea mai importantă părere despre tine este a ta!

Sursa foto: unspalsh.com

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!