Implanturi dentare – cum se alege clinica stomatologica?

by Redactia B24FUN

Daca pe vremuri, pierderea unui dinte era un proces ireversibil, dezvoltarea implanotolgiei dentare a deschis noi orizonturi pacientilor care au nevoie de un dinte sau de mai multi dinti. Totusi, este vorba despre o interventie destul de importanta, cu un cost destul de mare, deci trebuie sa se aiba mare grija atunci cand se alege clinica stomatologica.

1.Trebuie sa se tina cont de experienta implantologului.

Un lucru e sigur. Implantologia nu este un lucru care se improvizeaza. Nu toti dentistii au diploma necesara care sa le permita sa puna implanturi dentare. Dar, practica este si ea o buna sursa de expertiza. 

Un dentist care efectueaza implanturi dentare foarte rar va fi mult mai putin precis decat un dentist care este specializat in acest tip de procedura si care va sti instinctiv unde si cum sa plaseze cel mai bine implantul dentar pentru a asigura succesul. Asadar, chiar daca dentistul cunoscut pare demn de incredere, ar putea fi util sa afli cat de des efectueaza proceduri de implant dentar.

2. Asigurarea calitatii implanturilor si protezelor dentare

Daca este dificil de determinat cu certitudine expertiza implantologului, alegerea materialelor este, in schimb, mai usor de inteles: – care este marca implantului dentar? De unde provine? De cat timp exista acest brand? 

Trebuie sa se prefere intotdeauna marcile de implanturi care exista de mai mult de 10 ani, deoarece acestea va vor garanta o continuitate in furnizarea conectorului. In plus, fiecare marca are, in general, o gama standard si una premium. 

Daca gama standard garanteaza rezultate bune in cazurile cele mai frecvente, adesea nu permite o integrare la fel de buna ca gama premium in cazuri mai specifice (cantitate redusa de os…) – Ce material se utilizeaza pentru protezele dentare? Coroanele sau puntile din metal-ceramica, desi sunt de buna calitate, nu sunt la fel de placute din punct de vedere estetic ca si coroanele din ceramica integrala, materialul cel mai apropiat de un dinte natural. 

3 – Analizarea corecta a preturilor si planurilor de tratament

Prima tentatie a fiecarui pacient care primeste o oferta de la o clinica stomatologica este sa se uite la cifra din partea de jos a paginii si sa o compare cu alte propuneri pe care le-a primit. Clinicile sunt foarte constiente de acest lucru, iar cifra din partea de jos a paginii poate fi foarte diferita. 

Unele clinici pot lua in considerare toate nevoile de ingrijire dentara, in timp ce altele se pot limita la satisfacerea nevoilor specifice. Acest aspect este important, deoarece, pentru a analiza preturile si a evita surprizele pe termen lung, este recomandabil sa se recalibreze clinicile pe baza unor propuneri echivalente.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!