banner

Iată ce trebuie să știi dacă vrei să conduci legal în Olanda

by Redactia B24FUN

Dacă te afli în Olanda nu doar în trecere sau într-o călătorie de plăcere, este esențial să respecți legea când vine vorba de condus. Asigurarea auto este obligatorie în Țările de Jos pentru toți șoferii, așadar fii sigur că ai pus totul în ordine, pentru a nu avea parte de neplăceri.

În Olanda, de obicei polițele de asigurare acoperă mai degrabă mașina decât șoferul

Prin urmare, oricine îți poate conduce mașina în mod legal. Însă, persoana pe numele căreia este încheiată asigurarea rămâne în continuare responsabilă pentru orice daună provocată. Prin lege, în Țările de Jos ești obligat să ai cel puțin asigurarea de răspundere civilă în regulă. Asta va acoperi însă doar costul daunelor provocate celeilalte mașini în cazul unui accident.

Ca să poți încheia o asigurare auto în Olanda, este necesar să fii rezident al țării, să ai o mașină olandeză sau o mașină străină dar înmatriculată aici și să ai un permis de conducere valid, fără probleme. Astfel, apoi, poți apela la un calculator asigurare auto pentru a verifica singur cât ai avea de plătit pentru asigurarea mașinii în Olanda.

Introduci datele tale, alegi numărul de ani în care nu ai comis nici un accident și vezi în timp real cât te-ar putea costa totul. De obicei, dacă nu ai avut nici o problemă cu mașina și nu ai fost implicat în nici o situație neplăcută, poți obține lejer un preț bun la încheierea poliței auto.

Tipuri de asigurare auto în Olanda

Dacă te decizi să conduci în Țările de Jos, atunci cu siguranță vei găsi de ajutor următoarele informații legate de tipurile de asigurare auto existente în această țară.

Asigurarea de răspundere civilă

Acest tip de poliță este cel minim obligatoriu în Olanda. Acoperă daunele provocate de mașina personală celorlalte părți implicate în accident, daune auto sau daune fizice suferite de persoane. Acest gen de asigurare auto te acoperă atunci când ai provocat un accident și ești singurul vinovat. Cel mai probabil, asigurarea de răspundere civilă prezentată aici este o opțiune bună dacă conduci o mașină mai veche și nu foarte scumpă sau dacă nu șofezi prea des.

Asigurarea de răspundere civilă extinsă

De asemenea cunoscută drept asigurare de răspundere civilă plus minicasco, aceasta este acea poliță care pe lângă acoperirea daunelor provocate unei terțe părți, asigură și o parte din daune provocate propriului autovehicul. Asemănător este și când cauți cea mai potrivită asigurare casă.

Asigurarea de răspundere civilă All-risk

Asigurarea auto All-risk sau mai numita asigurare auto completă acoperă daunele provocate propriului vehicul și celeilalte părți, chiar dacă a fost vina ta. Este subînțeles însă că se exclude cazul în care ai provocat intenționat un accident sau daune. Asigurarea auto All-risk este o opțiune potrivită dacă deții o mașină nouă sau scumpă, unde costul reparațiilor ar fi extrem de ridicat în cazul în care ai făcut accident.

Acum că ai aflat care sunt factorii de îndeplinit pentru a cumpăra asigurare auto în Olanda și tipurile de polițe, nu îți rămâne decât să găsești cea mai potrivită firmă pentru a încheia afacerea.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!