Gradinita Bucuresti pentru copilul tau supradotat

by Redactia B24FUN

Cunostintele lingvistice ale anumitor copii sunt foarte avansate pentru varsta lor, se pricep la amintirea lucrurilor si recunosc remarcabil de bine conexiunile logice. In acelasi timp, le este greu sa se joace in grup, se retrag adesea si au putini prieteni. Toate acestea pot fi semne tipice ale potentialei supradotari.

Persoanele cu un IQ de 130 sau mai mult sunt considerate supradotate. Doua procente din toti copiii de gradinita ating aceasta valoare. Alti opt procente au un IQ de 120 sau mai mult, care este, de asemenea, peste medie din punct de vedere cognitiv. Prin urmare, este foarte probabil sa ai un astfel de copil, si in acest caz, poate sa mearga la gradinita Bucuresti IQ-Est.

Cine poate determina inteligenta unui copil de gradinita?

Doar un psiholog de specialitate poate determina talentul cu certitudine, folosind un test profesional de inteligenta. Cu toate acestea, exista semne de supradotatie la copiii de gradinita pe care educatorii le pot recunoaste deja. Este important sa inscrii copilul la o astfel de gradinita, deoarece trebuie respectate indeaproape aceste semne de inteligenta, pentru a oferi fiecarui copil un sprijin individual adecvat abilitatilor sale.

Spre deosebire de ceea ce se presupune adesea, copiii supradotati nu isi recunosc singuri punctele forte si au nevoie de specialisti care sa le vada nevoile speciale si sa le raspunda. Specialistii pedagogi din gradinita joaca un rol decisiv in acest sens. Adesea, aici diferentele fata de colegi devin evidente de prima data.

Invatarea cu ceilalti si integrarea in grup devin subiecte. Atunci este de mare importanta daca educatorii unei gradinite sunt familiarizati cu copiii supradotati. Daca sprijini profesional copiii supradotati inscriindu-i la gradinita Bucuresti IQ-Est, cresc sansele de a le dezvolta o personalitate echilibrata.

Promovarea talentului profesional in gradinita 

Cea mai buna conditie prealabila pentru recunoasterea copiilor supradotati de gradinita si sprijinirea lor individuala este formarea corespunzatoare, deoarece subiectul supradotarii este cu greu sau deloc luat in considerare in formarea de baza a educatorilor din gradinita.

Gradinita Bucuresti IQ-Est a dezvoltat o gama larga de servicii de formare continua si informare, special pentru profesionistii din domeniul educatiei. Seminariile de zi compacte, care pot fi rezervate ca formare fata in fata sau online, sunt un loc bun de inceput. Cunostintele cuprinzatoare cu un nivel ridicat de relevanta practica, sunt oferite de cursurile certificate cu fractiune de norma. Continutul include urmatoarele subiecte:

  • Bazele psihologice pe tema supradotarii – definitie si caracteristici
  • Capacitatea de dezvoltare a copilului
  • Caracteristici speciale ale fetelor si baietilor supradotati
  • Supozant la copiii cu un background migrator
  • Observarea talentelor – cu sarcini practice extinse
  • Diagnosticul diferential la copiii supradotati
  • Risc de confuzie si simptome insotitoare in supradotatie
  • Oportunitati de finantare, medii de invatare si proiecte pentru copiii supradotati cu sarcini practice extinse
  • Jocuri ale mintii, jocuri de invatare: copiilor supradotati le place sa se joace diferit.

In principiu, copiii supradotati beneficiaza atunci cand sunt tratati cu o atitudine apreciativa si orientata spre forta. Datorita nivelului lor ridicat de inteligenta, baietii si fetele au adesea o mare sete de cunoastere si pun educatorilor multe intrebari. Este important sa incurajezi aceasta sete de cunoastere in loc sa o reduce, inscriind copilul la gradinita Bucuresti IQ-Est.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!