Friteuza profesională, un echipament de prăjit pentru unitățile HoReCa

by Redactia B24FUN

Mâncarea prăjită face parte din meniurile a milioane de oameni din întreaga lume, astfel încât bucătăriile profesionale trebuie să aibă capacitatea de a satisface această cerere cu caracter alimentar cu produse de o calitate cât mai bună. Iar în acest sens diversele modele de friteuze profesionale le sunt de mare ajutor.

Friteuzele pentru sectorul HoReCa reprezintă cel mai sigur și corect mod de a efectua prăjirea, dar pentru un bun rezultat trebuie să știi să alegi dintre modelele disponibile la distribuitorii de echipamente pentru profesioniștii din sectorul alimentației publice.

Motivul? Dacă friteuza este aleasă cu grijă va fi un factor determinant pentru optimizarea proceselor de gătire și pentru a genera un grad sporit de satisfacție consumatorilor, iar profitul va  crește rapid.

Factori care trebuie evaluați înainte de achiziționarea unei friteuze profesionale

Friteuzele electrice depășesc cu mult utilizarea comună de pregătire a cartofilor prăjiți. Pui, curcan, produse de patiserie, chipsuri, posibilitățile de gătire sunt aproape interminabile. Versatilă și utilă, o friteuză electrică profesională este esențială în orice bucătărie de restaurant.

Alegerea modelului de friteuză cu gaz sau electrică are legătură cu spațiul pe care îl ai la dispoziție în bucătăria ta pentru a o amplasa. Friteuzele comerciale au de obicei arzătoarele lor scufundate direct în ulei, ceea ce asigură un mod mai eficient de transfer de căldură. Cu toate acestea, acest design face ca acest tip de prăjitoare să fie greu de curățat, mai ales la acele modele în care arzătoarele nu sunt demontabile. Deci mare atenție când comanzi un anume tip de friteuză profesională!

Avantajele friteuzelor pe gaz:

– nu sunt afectate în funcționare de întreruperile de energie;

– se încălzesc și se răcesc mai repede decât friteuzele electrice;

– se reduce timpul de gătire în comparație cu friteuzele electrice;

– sunt mai ușor de curățat;

– gazul este disponibil în majoritatea bucătăriilor horeca;

– deoarece sunt mai frecvent întâlnite în bucătăriile localurilor, angajații au mai multe șanse să știe să folosească.

Avantajele friteuzelor electrice

– sunt foarte simplu de instalat pentru că nu necesită conducte;

– sunt mai sigure, pentru că nu mai apar scurgeri de gaz;

– se face mai ușor transferul de căldură datorită arzătoarelor scufundate;

– sunt portabile, de aceea reprezintă o bună opțiune pentru bucătăriile mai mici sau pentru acelea ce trebuie transportate la evenimente, petreceri etc.

Cel mai potrivit tip de friteuză profesională

Cel mai răspândit model de friteuză este cea electrică și cu un singur bol. Ea este folosită pe scară largă în cafenele, rulote alimentare și unități cu spații fast food de dimensiuni reduse.

Este opțiunea ideală pentru cei care au nevoie de performanță mare și flexibilitate în utilizare. Acest echipament HoReCa oferă performanțe similare cu alte modele, dar are principalul beneficiu de a putea fi instalat în orice spațiu, inclusiv pe blaturi sau mese de lucru.

Modelele de friteuze cu două cuve sunt potrivite pentru aceia care caută mai multă productivitate în prepararea alimentelor, executând două procese în același timp, de o calitate sporită, fără a compromite gustul alimentelor. Din acest motiv, friteuza cu două boluri este bine de a fi folosită în alimentația stradală de tip fast food.

Folosite pe scară largă în restaurante, lanțuri și francize, fast-food și hoteluri, friteuzele care se pot controla digital sunt perfecte pentru unitățile care au o gamă largă de mâncăruri prăjite în meniu, precum ar fi: cartofi, creveți, pui, pește, dar și multe altele.

Prin urmare, înainte de a opta pentru un model, pe lângă cercetarea de piață, este important să se stabilească tipul de produs care va fi utilizat, volumul serviciilor și facilitățile unității HoReCa respective.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!