banner

Fotografia digitală a cucerit lumea!

by Redactia B24FUN

Probabil și tu ai strâns, ca toată lumea, o colecție impresionantă de instantanee făcute în vacanțe, cu oamenii dragi din viața ta și selfie-uri foarte reușite. Sau dacă ai organizat de curând un eveniment, probabil ai primit o arhivă uriașă de poze de la fotograful pe care l-ai angajat special pentru asta.

Recent, tehnica fotografica a progresat foarte mult în direcția imaginilor digitale, astfel încât am renunțat deja la aparatele foto clasice, chiar și la camerele foto digitale și folosim acum telefoane smart cu 2, 3, 4 sau chiar mai multe camere foto speciale (una normală, una pentru selfie, una pentru close-up, una pentru peisaje). 

Este clar că fotografia digitală este viitorul! Si asta pentru că aduce avantaje incontestabile față de fotografia clasică, pe film. În primul rând este disponibilă oricând, pentru că acum poți face poze cu telefonul pe care îl ai întotdeauna la tine. Imaginează-ți cum era în urmă cu mulți ani când îți pregăteai cu grijă aparatul foto și 2-3 filme de 36 de poziții fiecare înainte de vacanță sau de un eveniment mai deosebit… În cel de-al doilea rând, orice cadru este gratis! Și asta înseamnă că facem un număr foaaarte mare de poze, mai ales că nu prea mai există restricții cu capacitatea de stocare.

Dar există și dezavantaje…

Este destul de greu însă să te bucuri de pozele digitale, exact pentru că prin natura lor nu sunt foarte vizibile. Ele zac închise într-o arhivă pe computer iar ca să le vezi, trebuie să te angajezi într-o activitate complicată de căutare (în ce folder s-au ascuns oare?), să găsești o anumită poză (pentru că aia frumoasă pe care ți-o amintești sigur că ai făcut-o s-a amestecat cu alte 1283 de fișiere cu denumire similară). Și mai complicat este să le arăți altcuiva, mai ales dacă nu ești dispus să-i dai telefonul sau laptopul să-ți umble prin ele nesupravegheat.

iFoto – centrul online de printare poze 

iFoto.ro este laboratorul foto online care se ocupă cu developare poze digitale, tablouri personalizate, album foto și alte produse complementare domeniului fotografiei digitale. Funcționează ca un magazin online obișnuit iar tot ce ai de făcut este să plasezi comanda și să-ți încarci imiginile digitale pe site. Poți alege între toate formatele standard de fotografii precum 9×13 și 10×15 cm dar și formate mai mari precum 10×15 cm / 21×30 cm / 30×42 cm mergând până la printuri de suprafețe mari (de mai mulți metri pătrați.)

Vei primi comanda acasă prin curier, taxa de livrare fiind de 15 lei, fixă indiferent de greutatea produselor comandate sau de localitatea unde se face livrarea.

Dar, fotografia digitală poate fi acum prelucrată în multe alte variante decât pozele clasice, printate pe hârtie fotografică:

Poți, spre exemplu, să comanzi un tablou foto personalizat cu imaginea ta preferată. Astfel de tablouri se printaează digital pe pânză, material similar unui tablou obișnuit și se pot realiza la dimensiuni și în forme foarte variate. Bineînțeles, pentru astfel de tablouri, ar trebui să ai o imagine digitală de foarte bună calitate și de dimensiuni considerabile. Pentru ca atunci când este mărită foarte mult (la dimensiunea tabloului) să nu prezinte imperfecțiuni vizibile precum efectul de pixelare caracteristic imaginilor de rezoluție mică.

Tablourile canvas personalizate sunt de foarte mare efect atunci când sunt folosite ca o decorațiune pentru spațiul tău de locuit sau pentru birou. 

Sau poți comanda o reproducere după o capodoperă a unui artist celebru precum Monet, Rembrandt sau chiar Leonardo da Vinci. iFoto are un portofoliu mare de lucrări celebre în formă digitală, care pot fi printate la comandă, în dimensiunile pe care le dorești.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!