Fațetele dentare – soluția ideală pentru un zâmbet de revistă

by Redactia B24FUN

Fațetele dentare sunt o soluție inovatoare în stomatologie, folosite pentru a corecta o serie de probleme dentare și pentru a crea un zâmbet impecabil. Acestea reprezintă niște învelișuri subțiri, personalizate, confecționate din ceramică sau rășină compozită, care sunt aplicate pe partea frontală a dinților. 

Scopul principal al fațetelor dentare este de a îmbunătăți aspectul dinților și de a corecta imperfecțiunile, cum ar fi petele, decolorările, dinții stricați, spațiile între dinți, forma inegală sau dimensiunea inadecvată a dinților.

De ce fațetele dentare sunt considerate soluția ideală pentru un zâmbet de revistă?

Există mai multe motive pentru care fațetele dentare sunt considerate soluția ideală pentru a obține un zâmbet de revistă:

 • Estetică deosebită: Fațetele dentare sunt confecționate din materiale de înaltă calitate, cum ar fi ceramică sau rășină compozită, care sunt extrem de rezistente la decolorare și pete. Acest lucru asigură că zâmbetul dvs. va rămâne strălucitor și atractiv pentru mulți ani.
 • Personalizare completă: Fațetele dentare sunt realizate pe baza unor modele individuale ale dinților fiecărui pacient. Acest lucru înseamnă că acestea sunt perfect adaptate formei și culorii dinților dvs. pentru a obține un aspect natural și armonios.
 • Corectarea multiplelor probleme dentare: Fațetele dentare pot rezolva o gamă variată de probleme dentare, inclusiv dinți decolorați, fracturați sau crăpați, dinți stricați, spații între dinți și dinți înghesuiți. Astfel, ele oferă o soluție cuprinzătoare pentru a îmbunătăți aspectul zâmbetului.
 • Conservarea țesutului dentar: În comparație cu alte proceduri estetice, precum coroanele dentare, fațetele dentare necesită o cantitate mai mică de țesut dentar sănătos să fie îndepărtat. Acest lucru face ca procedura să fie mai puțin invazivă și mai puțin dureroasă.
 • Durabilitate crescută: Fațetele dentare sunt foarte rezistente și pot dura între 10 și 20 de ani sau chiar mai mult, cu îngrijire adecvată. Aceasta înseamnă că veți putea să vă bucurați de un zâmbet frumos și strălucitor pentru o perioadă lungă de timp.

Procesul de aplicare a fațetelor dentare

Procesul de aplicare a fațetelor dentare implică mai multe etape, iar fiecare pas este crucial pentru obținerea unui rezultat impecabil:

 • Consultație inițială: Înainte de a începe procedura, trebuie să programați o consultație inițială cu un medic specialist în estetică dentară, de la Dex Clinic. În cadrul acestei consultații, veți discuta obiectivele dvs. estetice și veți decide împreună dacă fațetele dentare sunt cea mai bună opțiune pentru dvs. Dacă da, veți planifica următoarele etape.
 • Pregătirea dinților: Pentru a crea spațiu pentru fațete, dentistul va îndepărta o mică cantitate de smalț de pe partea frontală a dinților. Acest proces implică șlefuirea delicată a smalțului și este necesar pentru a asigura ca fațetele să se potrivească corect și să fie aliniate cu ceilalți dinți.
 • Luarea amprentelor: După pregătirea dinților, dentistul va lua amprente precise ale acestora pentru a asigura ca fațetele să fie personalizate în mod corespunzător formei și dimensiunii dinților dvs. Amprentele vor fi trimise la un laborator dentar specializat pentru fabricarea fațetelor.
 • Aplicarea temporară: Până când fațetele definitive sunt gata, veți purta temporar niște fațete provizorii pentru a vă proteja dinții pregătiți și pentru a vă oferi un aspect mai bun.
 • Fixarea fațetelor definitive: Odată ce fațetele definitive sunt gata, dentistul le va testa pentru a se asigura că se potrivesc perfect și că au o culoare corespunzătoare. Apoi, ele vor fi permanent lipite pe dinți folosind un adeziv special și un tratament cu lumină pentru a se fixa în mod sigur.
 • Ajustări finale: După aplicarea fațetelor, dentistul poate face ajustări finale pentru a se asigura că acestea se potrivesc perfect și că arată natural.

Îngrijirea fațetelor dentare

Pentru a menține fațetele dentare în stare bună și pentru a vă bucura de un zâmbet de revistă pe termen lung, este important să urmați un regim adecvat de îngrijire dentară:

 • Igienă orală riguroasă: Continuați să vă periați dinții de două ori pe zi și să utilizați ața dentară zilnic pentru a îndepărta placa bacteriană și resturile alimentare. Asigurați-vă că utilizați o pastă de dinți non-abrazivă și o periuță moale pentru a proteja fațetele.
 • Evitați obiceiurile dăunătoare: Evitați mestecarea unghiilor, obiceiurile de a mușca obiecte tari sau altele care ar putea deteriora fațetele.
 • Vizite regulate la dentist: Programați vizite regulate la dentist pentru curățare profesională și verificări periodice ale stării fațetelor dentare și a sănătății generale a dinților.
 • Evitați alimentele și băuturile care pot colora: Alimentele și băuturile precum cafeaua, ceaiul, vinul roșu și tutunul pot cauza decolorarea fațetelor dentare. Încercați să le evitați sau să le consumați cu moderație.
 • Protecție împotriva obrajilor: Dacă practicați sporturi de contact sau activități care pot pune în pericol dinții, purtați o protecție adecvată, cum ar fi o cască sau un protezător bucal.

Concluzie

Fațetele dentare reprezintă o soluție excelentă pentru cei care doresc să obțină un zâmbet de revistă. Acestea oferă beneficii semnificative în ceea ce privește estetica dentară, personalizarea, durabilitatea și conservarea țesutului dentar. 

Cu îngrijirea adecvată și vizitele regulate la dentist, veți putea să vă bucurați de un zâmbet frumos și strălucitor pentru mulți ani. Dacă sunteți interesat să îmbunătățiți aspectul zâmbetului dvs., discutați cu un dentist estetic pentru a afla dacă fațetele dentare sunt potrivite pentru dvs.

0 comentariu

Citeste in continuare