banner

Despre igiena intimă și cum să previi cele mai frecvente afecțiuni

by Redactia B24FUN

Multe femei se confruntă frecvent cu afecțiuni ale zonei intime (cistita, infecția urinară, vaginita, candidoza, etc.), urmează un tratament prescris de medic, nu fac nicio schimbare în igiena intimă, iar peste puțin timp se confruntă cu aceleași simptome neplăcute care le-au trimis la medic. 

Candidoza este una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni intime în rândul femeilor, o afecțiune ce ar putea fi prevenită ușor dacă ar exista o igienă intimă riguroasă. Iată câteva sfaturi pe care le poți urma pentru a preveni astfel de afecțiuni care provoacă disconfort:

Poartă lenjerie intimă din bumbac.

Lenjeria din bumbac nu este chiar atât de atractivă ca cea din fibre sintetice, însă, este mult mai sănătoasă pentru zona vulvei și a vaginului. Bumbacul lasă pielea să respire, deci nu te vei mai confrunta cu acea senzație de căldură și umezeală permanentă. În plus, să nu uităm că mediile calde și umede sunt ideale pentru dezvoltarea de bacterii. Iar de aici până la apariția simptomelor unei infecții bacteriene mai este doar un pas. Este recomandat să eviți de asemenea purtarea hainelor prea strâmte care au același efect ca lenjeria intimă sintetică. 

Evită produsele de igienă cu parfum.

Gelurile intime cu parfum sau alte substanțe toxice nu trebuie să aibă loc în baia ta. La fel și deodorantele vaginale și alte produse care promit că mențin zona intimă curată. Alege doar produse cu ingrediente naturale, care nu prezintă niciun pericol pentru vulva ta. Un gel intim ENROUSH te ajută să menții echilibrul atunci când vine vorba de pH-ul vaginului (valorile normale ar trebui să fie cuprinse între 3.8 și 4.5), dar previne și candidoza și infecțiile bacteriene prin conținutul de propolis și Tribulus Terrestris. 

Evită absorbantele parfumate din comerț.

Absorbantele parfumate din comerț nu te vor ajuta să previi mirosurile neplăcute din perioada menstruației, ci îți vor produce un disconfort major pentru că nu lasă pielea să respire. Drept urmare, pe lângă mirosul neplăcut, te vei confrunta și cu o senzație constantă de umezeală. Alege în schimb absorbante din bumbac 100% organic, cum sunt cele de la ENROUSH, pentru că nu au parfum, nu sunt albite cu clor, îți oferă protecția necesară și lasă pielea să respire. 

Evită epilarea cu lama de ras.

Dacă vrei să scapi de părul pubian, varianta cea mai bună este epilarea într-un salon profesional. Folosirea lamei de ras nu face altceva decât să agreseze pielea și să o irite. Să nu mai vorbim despre firele de păr încarnate inestetice care apar de obicei după ras. Crema depilatoare nu este recomandată pentru pielea sensibilă din zona vulvei. Pe lângă iritații și durere, te poți alege chiar și cu alergii.

Folosește protej-slipurile pentru zilele cu scurgeri abundente.

Protej-slipurile nu ar trebui să îți lipsească din casă în perioada sarcinii sau în cea a ovulației, atunci când scurgerile sunt mult mai abundente. Senzația de umezeală constantă nu este deloc plăcută, însă o poți scăpa de ea prin folosirea unor protej-slipuri. Protej-slipurile ENROUSH din bumbac 100% organic sunt extrem de fine și ușor de purtat – nici nu le vei simți. În plus, absorb foarte bine și lasă pielea să respire. Tu te vei simți fresh toată ziua, iar disconfortul provocat de scurgerile abundente va fi dat uitării rapid. 

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!