De ce-urile sistemelor de ventilatie si a accesoriilor de la Altecovent

by Redactia B24FUN

De ce-urile sistemelor de ventilatie si a accesoriilor de la Altecovent

Despre sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura am aflat cu totii, nu ne sunt straine. Pentru cei care construiesc case pasive un sistem de acest tip este absolut necesar. Este unul din acele sisteme care asigura eficienta energetica a casei. La fel de bine si alti proprietari de case se pot bucura de tot tacamul de beneficii pe care aceste sisteme le presupun. Iata despre ce este vorba! 

Ventilatie la un buton distanta sau cum sa controlati clima din spatiile interioare 

Sa definim concret ce este sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura. Vorbim de procesul de ventilare a spatiilor printr-un proces automat. Asadar, nu mai este necesar sa va stresati in privinta mentinerii ferestrelor deschise, incat sa circule aerul din interior spre exterior. Cat despre necesitatea acestui act, este de la sine inteles. Avem nevoie de aer curat, avem nevoie de prospetime si din ratiuni ce tin de sanatatea mediului in care ne petrecem timpul. Ba mai mult decat atat, se pare ca exista si o legatura directe intre locul de defasurare a activitatii si productivitatea noastra. 

Daca in trecut aerisirea presupunea si pierdere de caldura, acum totul este diferit, daca un spatiu este dotat cu sisteme special create cu acest scop. Astfel de proiecte, cu tubulatura si alte accesorii pentru ventilatie incluse le puteti gasi cu usurinta la Altecovent. 

Cine si de ce alege sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura 

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt o alegere populara pentru cei care doresc sa reduca costurile cu incalzirea locuintei si sa asigure o calitate a aerului optima. Aceste sisteme sunt concepute sa recupereze caldura din aerul evacuat si sa o foloseasca pentru a incalzi aerul proaspat care intra in locuinta. Acest lucru inseamna ca, pe masura ce aerul proaspat intra in casa, acesta este deja incalzit, ceea ce reduce necesitatea de a folosi sistemul de incalzire pentru a mentine o temperatura confortabila. Desigur ca prin functionarea sa complexa, in sensul ca si filtreaza aerul, va completa perfect functionarea sistemului de aer conditionat, daca acesta exista. 

Persoanele care doresc sa reduca costurile cu incalzirea locuintei ar alege un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura pentru ca aceste sisteme sunt eficiente din punct de vedere energetic si pot reduce costurile cu incalzirea cu pana la 50%. In plus, acestea sunt o solutie durabila si cu costuri reduse de intretinere.

Pe langa beneficiile financiare, sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura este si o alegere sanatoasa pentru cei care doresc sa asigure o calitate a aerului optima in casa lor. Acesta ajuta la eliminarea umezelii si la prevenirea formarii mucegaiului, iar filtrarea aerului ajuta la eliminarea alergenilor si a altor particule daunatoare pentru sanatate.

Asadar, remarcam doua mari categorii de persoane care aleg aceste tipuri de sisteme, anume cei care au casa in constructie. Au si interes de a se alinia tendintelor moderne. Prefera sa investeasca in ceva rentabil si de viitor. Mai ales daca vorbim de cei cu proiecte de case pasive, este de la sine inteles ca ventilatia este inclusa. 

O a doua categorie este cea a celor care au deja casa construita, isi doresc o completare sau realizeaza ca au nevoie de sistemul de ventilatie cu recuperator de caldura – cum sunt cele de le Altecovent. Asta pentru ca au fie probleme cu mucegaiul, fie pentru ca slaba ventilatie duce la un nivel constant prea ridicat al umiditatii. Iar de aici o alta serie de probleme – miros persistent neplacut, igrasie, mucegai, probleme respiratorii, pete pe suprafete etc. 

De altfel exista doua categorii de sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura. Este vorba de cele descentralizate si cele centralizate, diferenta intre ele fiind de modul de instalare. Adica pot functiona individual ca unitati per fiecare incapere, avand sau nu necesitatea tubulaturii incluse. Asadar sa vorbim si despre asta si grila ventilatie

Tubulatura si alte accesorii pentru ventilatie 

Sistemul de ventilatie este esential pentru confortul si sanatatea locuintei tale. Este important sa ai la dispozitie echipamente de calitate, care sa asigure o ventilatie adecvata si o calitate a aerului optima. Tubulatura este unul dintre cele mai importante elemente ale acestor tipuri de  sisteme de ventilatie. Tuburile sunt fabricate din materiale de calitate, rezistente la coroziune si la uzura. In plus, acestea sunt usor de instalat si de intretinut, iar designul lor asigura o circulatie eficienta a aerului.

In afara de tubulatura, furnizorul ales ar trebui sa va puna la dispozitie si alte accesorii pentru ventilatie, cum ar fi grile de ventilatie, capace pentru terminatii, mufe si coturi. Aceste accesorii sunt la fel de importante ca si tubulatura, deoarece asigura o functionare eficienta a sistemului per total. 

Fie ca ai nevoie de tubulatura si accesorii pentru ventilatie pentru casa ta sau pentru proiectele tale comerciale, Altecovent este alegerea potrivita pentru a te asigura ca alegi unele dintre cele mai bune produse pentru ventilatia locuintei tale.

Grila de ventilatie – componenta esentiala a unui sistem de ventilatie eficient

Grila de ventilatie este de asemenea o componenta esentiala a unui sistem de ventilatie eficient. Aceasta este responsabila pentru circulatia aerului si asigura o distributie uniforma a aerului in locuinta. De asemenea, grila de ventilatie ajuta la filtrarea aerului si la eliminarea particulelor daunatoare pentru sanatate.

Grilele de ventilatie pot fi fabricate din diferite materiale, cum ar fi plastic, aluminiu sau otel inoxidabil. Alegerea materialului depinde de nevoile specifice ale sistemului de ventilatie si de designul locuintei. De exemplu, grilele de ventilatie din aluminiu sunt potrivite pentru locuintele moderne, deoarece au un aspect contemporan si sunt usor de curatat.

Un alt factor important de luat in considerare atunci cand alegi o grila de ventilatie este dimensiunea. Aceasta trebuie sa fie compatibila cu tubulatura si cu nevoile de ventilatie ale locuintei tale. In general, este recomandat sa alegi grilele de ventilatie cu dimensiuni mari, deoarece acestea asigura o circulatie mai buna a aerului si o distributie uniforma a caldurii in intreaga locuinta.

Asadar, atunci cand planuiti sa dotati locuinta cu un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura, Altecovent este un raspuns potrivit. Despre oferta acestui furnizor si despre proiectele pe care le pune la dispozitie descoperim in pagina oficiala, ventilatiecurecuperarecaldura.ro.

Contact: 

info@ventlatiecurecuperarecaldura.ro

0 comentariu

Citeste in continuare