banner

De ce sa alegi Fast and Fixed, implantul dentar intr-o zi?

by Redactia B24FUN

Fast and Fixed este un sistem modern de implanturi dezvoltat de compania germana Bredent, unul dintre cei mai mari 10 producatori de implanturi dentare din lume, cu o experienta de peste 40 de ani in acest domeniu. Acest sistem permite unui pacient care este pe cale sa-si piarda dintii naturali sau care nu are dinti sa-i obtina intr-o singura zi. 

Sistemul se adreseaza si pacientilor purtatori de proteza, care se pot bucura din nou de dinti fara a fi nevoiti sa-si faca griji cu privire la fixarea protezei. Fast and Fixed permite utilizarea unui numar mai mic de implanturi – doar 4 implanturi in mandibula si 6  implanturi in maxilar – spre deosebire de solutia clasica, care consta in plasarea a 8-10 implanturi pe fiecare arcada.

Avantaje rapide si fixe

In varianta clasica, adaugarea unei punti dentare este posibila dupa perioada de osteointegrare a implanturilor dentare (3-4 luni). Sistemul Fast and Fixed permite construirea unei punti provizorii exact in ziua interventiei, care va fi conectata la implanturi. Astfel, la cateva ore dupa operatie, pacientul va avea un nou zambet.

Gata cu aditia osoasa si/sau interventia de sinus lift 

Acest sistem foloseste parti ale osului dur de pe arcada dentara a pacientului, evitand in acelasi timp zonele anatomice cu nervi sau zonele adiacente sensibile (sinusul maxilar).

Procedura minim invaziva pentru pacient

Utilizarea a mai putine incizii si implanturi fata de versiunea clasica este posibila datorita faptului ca noul sistem Fast and Fixed aduce cateva elemente inovatoare care maresc eficienta implanturilor dentare:

  • Folosind piesele de os dur disponibile pe fiecare dintre arcade implanturile dentare rapide si fixe sunt mai lungi si au un design diferit de cele clasice, intrucat curbele lor asigura cea mai buna stabilitate. 
  • Doua dintre implanturi sunt plasate intr-o pozitie inclinata, ceea ce le permite sa mentina fortele masticatorii mari care apar in zona dintilor laterali.

Costuri mai mici

Datorita numarului mai mic de implanturi, a duratei mai scurte a operatiei, dar si a evitarii folosirii chirurgiei osoase sau a operatiei de lifting sinusal, care ar necesita operatii laborioase si materiale suplimentare, costul tratamentului unui implant dentar va fi unul mai mic.

Avantajele implantului dentar Fast and Fixed

Pacientii pot beneficia de acest sistem modern de implanturi dezvoltat de producatorul german de clasa mondiala Bredent. 

  • Datorita sistemului Fast and Fixed se efectueaza o singura interventie, care asigura confort maxim pacientului, indiferent de gravitatea cazului.
  • In loc de 8 – 10 implanturi efectuate pe fiecare arcada, in mai multe sedinte – deci in total pana la 20 de implanturi – interventia pentru Fast and Fixed se realizeaza intr-o singura vizita, in care se pun 4 implanturi in mandibula si 6 in maxilar. 
  • Cercetarea si tehnologiile avansate care stau la baza sistemului german de implanturi permit mentinerea in mod optim a noilor dinti. Sistemele de localizare care sunt atasate la implanturi, permit o mai buna sustinere a lucrarii protetice. 

Progresele tehnologice au schimbat disciplina stomatologiei in ultimii ani. Datorita fiabilitatii osteointegrarii (migrarea celulelor osoase), cercetatorii privesc spre viitorul reabilitarii orale si il dezvolta in continuare.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!