De ce să alegeți jante din aliaj?

by Redactia B24FUN

Este de la sine înțeles că roțile sunt una dintre cele mai importante părți ale unui autovehicul, fiind responsabile pentru transferul puterii motorului către drum și direcție. Jantele din aliaj sunt bine cunoscute pentru îmbunătățirea performanței și aspectului oricărei mașini, dar care sunt cele mai importante motive pentru care jantele de aliaj sunt mai bune în comparație cu cele de tablă?

Estetică

Jantele din aliaj reprezintă o îmbunatățire vizuală masivă a modului în care arata o mașină, estetică îmbunătățită fiind adesea principalul motiv pentru care mulți proprietari de mașini au ales să le cumpere și să le monteze. Aliajele sunt adesea mult mai ușor stilizabile decât în cazul roților standard de oțel, oferind mașinilor un aspect cu totul îmbunătățit.

Rezistență sporită

Jantele realizate din aliaje de aluminiu sau magneziu sunt mai rezistente decât roțile standard din oțel, îmbunătățind inclusiv manevrabilitatea. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că, deși jantele din aliaj sunt mai puternice, ele sunt, de asemenea, mai susceptibile la fisuri atunci când se confruntă cu șocuri puternice, cum ar fi gropi, impactul cu alte obiecte solide sau drumuri deosebit de accidentate. Totuși, nu înseamnă că jantele din aliaj se vor sparge la prima groapă.

O mai bună disipare a căldurii

O caracteristică cheie a aliajelor este capacitatea lor îmbunătățită de a disipă căldura. Sistemul de frânare se încălzește extrem de mult în timpul frânarii, iar jantele ajută la disiparea acestei călduri, ceea ce permite o performanță de frânare superioară, precum și o uzură mai mică a plăcuțelor și discurilor de frână.

Greutate mai mică

Jantele din aliaj cântăresc considerabil mai puțin decât roțile standard, ceea ce ajută la îmbunătățirea condusului și manevrabilității mașinii. Greutatea redusă înseamnă că veți putea vira volanul mai ușor, dar și mai puțină greutate pentru suspensie la virare, ceea ce duce la o performanță generală mai bună.

Mai puțin combustibil consumat

Este evident, dar greutatea redusă a acestor jante aliaj contribuie la o economie de combustibil pentru mașină dumneavoastră. Dacă motorul trebuie să depună un efort pentru a roti roțile care sunt grele, în cazul jantelor din aliaj, materialul fiind mai ușor, acest efort este diminuat ceea ce se poate traduce printr-un consum mai mic de combustibil, precum și prin performanțe crescute la plecarea de pe loc. 

Nu există rugină

Jantele din aliaj, în comparație rotile standard din hotel nu ruginesc, garantând că investiția dumneavoastră va rezista testului timpului și va arăta excelent chiar și peste ani de zile. Un set de jante din aliaj care a fost întreținut corespunzător, fără lovituri, poate arăta la fel de bine chiar și după mai mulți ani de utilizare. 

Dacă vă numărați printre cei care doresc să schimbe complet aspectul mașinii dar își doresc și un plus din punct de vedere al performanțelor, atunci achiziționarea unui set de jante din aliaj de cea mai bună calitate prin intermediul celor de la Anvelopejantealiaj.ro, este soluția perfectă. Aici puteți alege dintr-o gamă extrem de variată de jante din aliaj potrivite pentru autoturismul dumneavoastră, produsele fiind disponibile la un raport calitate/preț extrem de avantajos. Fie că veți opta pentru jante aliaj Aez, Alutec, BBS, Borbet, Dezent, Dotz, Msw by Oz, Mak, Oz, Rial, Reds by Momo sau Sparco, cu siguranță pe Anvelopejantealiaj.ro veți găsi setul de jante perfect.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!