De ce merită, cu adevărat, să vizitezi Grecia

by Redactia B24FUN

Litoralul elen este una dintre cele mai atractive destinații de vacanță, pe timpul verii, din întreaga lume. Dar oare e potrivit și pentru tine?

Industria turismului din Grecia este principalul finanțator al bugetului țării. Anual, zeci de milioane de turiști, din toate colțurile lumii, aleg să-și petreacă sejurul în Grecia, fie că vorbim despre un city break sau un concediu mai îndelungat.

Unii vin aici an de an, fascinați deja de peisajele care-ți taie răsuflarea, dar și de ospitalitatea și tradițiile grecești, alții au fost cuceriți iremediabil de diversa și savuroasa bucătărie grecească, în timp ce unii turiști se dau în vânt după petrecerile grecești care țin până-n zorii zilei și de la care nimeni parcă nu vrea să plece. 

Oamenii debordează de energie, de frumos, de tradiție, de bunătate. E un mic paradis în Europa și reușește să se mențină în continuare ca un colț de rai, chiar dacă în vârful sezonului estival este destul de aglomerat.

Dacă n-ai ajuns încă pe litoralul elen, rămâne o întrebare: merită să-l vizitezi? Dacă ai fost și poate nu ai fost atât de încântat, merită să revii? 

Iată câteva caracteristici ale Greciei pentru care își merită din plin statutul de țară turistică și care ar trebui să facă orice iubitor de călătorii să se îndrăgostească imediat de această superbă patrie:

1.Grecia are un climat de care te vei îndrăgosti, dar trebuie să-i cunoști bine calendarul

Grecia, în funcție de regiune, merită vizitată în anumite perioade ale anului. Spre exemplu, în general poți merge în  Rodos, Santorini, Kallithea, Ios, Kalymnos și Karpathos, aici e cel mai bun climat pentru vacanță, dar dacă vrei să vizitezi Atena, organizează-ți vacanța în  Iunie, Iulie și August, dacă te dai în vânt după căldură. Dacă vrei să vezi Capitala pe o vreme ploiasă, alege ianuarie. În general, cei mai mulți turiști merg în Capitală  lunile Martie, Aprilie, Mai, Iunie, Iulie, August, Septembrie, Octombrie și Noiembrie, atunci fiind vremea extrem de favorabilă. Ca un sfat suplimentar, dacă vrei să înoți, mergi în Atena în luna august! În principiu, trebuie reținut faptul că în Grecia vârful de sezon este în septembrie.

  1. Există destinații speciale unde familiile se simt excelent

Dacă pleci alături de copii sau de părinți, deci în familie, trebuie să știi că există locuri special dedicate acestor turiști. Grecia este deosebit de ospitalieră, iar copiii vor fi întâmpinați cu numeroase activități care să-i țină atenți și captivați. Astfel, poți opta pentru plajele din Kalogria, Stupa sau  Arachos, dacă mergi cu familia. Aici, cuvântul de ordine este relaxarea.

  1. Tinerii au locurile lor unde distracția nu cunoaște limite

Când vine vorba despre tineri, Grecia este cu adevărat darnică. Plaje precum Zakharo, Porto Heli sau Eleonas sunt numai bune de petrecut până în zorii zilei. Cockatail-urile atent preparate cu sau fără alcool, dar asezonate cu fructe care mai de care mai interesante și specifice Greciei vor completa atmosfera de dans și voie bună!

  1. Grecia, paradisul iubitorilor de shopping

Ne-am lămurit că avem unde să ne relaxăm, există oportunitate de distracții și știm și perioadele în care e cel mai indicat să vizităm Grecia, dar puțini dintre noi știu că țara e un adevărat paradis al iubitorilor de shopping.

Foarte mulți europeni vin aici pentru a achiziționa cu precădere produse de lux la prețuri accesibile. Ofertele sunt extrem de diversificate, iar comercianții sunt cel mai adesea dispuși să negocieze, deci ce-ți mai poți dori ca un mare fan al cumpărăturilor? Cei mai mulți vin în Grecia pentru a cumpăra aur, dar și produse precum hainele de blană.

  1. Bucătăria grecească este o încântare pentru papilele gustative

Nu știm dacă acest capitol ar trebui inserat în categoria lucrurilor pozitive, fiindcă după ce guști din toate platourile greșești cu brânzeturi, mezeluri, fructe și cărnuri, e imposibil să nu pleci acasă puțin dezamăgit de silueta ta, dar adevărul este că merită fiecare gram câștigat. Bucătăria grecească, ce a primit de-a lungul secolelor influențe din numeroase regiuni, este de-a dreptul savuroasă, dar și ușoară, preponderent lipsită de grăsimi, dar extrem de atractivă vizual, grecii fiind pasionați de fine dining.

În cele din urmă, dacă vrei să ai parte de o experiență completă ca turist, optează pentru o vacanță în Grecia cu GoTour, specialiștii te vor îndruma în alegerea celor mai potrivite locuri și experiențe pentru tine și cei dragi, iar povestea ta în paradisul elen va fi personalizată și, desigur, memorabilă.

Prin urmare, iată, pe scurt, cât de atractivă este această țară și cât de adaptabilă este nevoilor fiecărui turist, poate că tocmai de aceea are o industrie atât de puternică în această direcție, fiind extrem de versatilă și diversificată, servind nevoilor tuturor.

Sursa Foto: freepik.com

0 comentariu

Citeste in continuare