Curs Python vs. invatarea fundamentelor programarii. Cum obtii mai repede si mai usor un job

by Redactia B24FUN

Programarea este domeniul care ofera cele mai bune perspective pentru dezvoltarea viitorului profesional, asa ca din ce in ce mai multe persoane incep sa se reorienteze spre aceasta. Fie ca aleg sa invete in mod independent, fie sa se inscrie la diverse tipuri de cursuri, obiectivul este acelasi: obtinerea unui job in IT cat mai repede si mai usor.

Exista persoane care se gandesc ca invatarea unui limbaj de programare anume ii ajuta sa arda din etape si le ofera satisfactii mai rapid. Multi aleg parcurgerea unui curs Python – un limbaj de programare multifunctional, folosit pentru programarea aplicatiilor web, stiintifice sau de divertisment. In consecinta, multi considera ca inscrierea la un curs Python ii va ajuta sa invete sa scrie aplicatii si sa se faca remarcati in randul angajatorilor intr-un timp foarte scurt.

De ce sa alegi sa inveti fundamentele programarii?

Si tu oscilezi intre a te inscrie la un curs Python sau a incepe cu inceputul si a invata fundamentele programarii? Inainte de a lua o decizie, trebuie sa intelegi faptul ca programarea presupune scrierea de cod in diferite limbaje.

Limbaje – adica comunicarea intr-o altfel de limba! In consecinta, invatarea dedicata unui anumit limbaj de programare este ca si cum ai alege sa scrii fara ca inainte sa fi invatat ”alfabetul”.

Petru Trimbitas, fondatorul mentoratului WellCode, sustine ca odata insusite fundamentele programarii swich-ul catre celelalte limbaje de programare poate fi facut simplu si usor. Astfel, esential este sa inveti ”alfabetul” programarii, sa-ti dezvolti gandirea analitica si critica, astfel incat sa poti, apoi, scrie cod curat si corect in orice limbaj.

Ce este mentoratul WellCode?

Mentoratul este un program de invatare fondat de Petru Trimbitas in urma experientei sale acumulate in cadrul companiilor Facebook si Google, din Statele Unite ale Americii. Acesta are la baza filosofia americana si vizeaza dezvoltarea cursantilor atat din punct de vedere profesional, cat si personal.

In timpul activitatii desfasurate in cadrul celor doua companii americane, tanarul clujean a observat impactul major pe care viata personala o are asupra succesului profesional. In consecinta, programul vizeaza setarea unui mindset pozitiv, dezvoltarea strategiilor de gestionare a gandurilor si emotiilor negative, astfel incat sa iti eliberezi mintea de ”virusi” si sa iti poti canaliza toata atentia si concentrarea pe scrierea de cod.

curs python

In ceea ce priveste dezvoltarea profesionala, programul este coordonat de mentori. Platforma este structurata in trei parti: teorie, rezolvare de probleme si scriere de cod. Mentorii iti vor fi alaturi la fiecare pas si te vor ghida catre scrierea de cod curat si corect inca de la prima logare pe platforma.

Unul dintre factorii care te mentin motivat il reprezinta vizualizarea evolutiei tale pe platforma. Astfel, cu fiecare problema rezolvata, vei fi cu un pas mai aproape de obiectivul final: obtinerea primului job ca programator. 

Mentoratul nu este un simplu program de invatare, asa cum este un curs Python, de exemplu. In cadrul acestui tip de program de invatare, mentorii iti sunt alaturi de la prima logare si pana la angajare. In consecinta, dupa parcurgerea integrala a problemelor de pe platforma, mentorii te vor ajuta sa-ti scrii propria aplicatie sau sa-ti realizezi portofoliul de proiecte in limbajul de programare dorit.

Totodata, coach-ii responsabili de partea de dezvoltare personala te vor ajuta sa-ti rafinezi abilitatile soft skills si tehnice, care vor face diferenta, in ochii angajatorului, intre tine si competitori. Asadar, amana inscrierea la un curs Python si convinge-te! Programeaza o sedinta de consultanta cu mentorii specializati si afla daca programul se potriveste obiectivelor si dorintelor tale!

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!