Cum sa realizati o icoana, pictand pe numere!

by Redactia B24FUN

Sunteti atrasi de arta religioasa. Ati incercat cel mai probabil si varianta de pictat pe sticla. Destul de greu, daca ne gandim cata munca migaloasa implica. Un alt mod prin care puteti reusi sa creati o icoana perfecta este sa incercati pictatul pe numere. 

Ce presupune pictura pe numere 

Probabil ati mai auzit de picturi pe numere. Conceptul este unul tot mai popular in zilele noastre. Vorbim despre un curent din strainatate, un soi de proiect do it yourself. Pentru ca, ce-i drept, nu toata lumea poate picta de la zero un tablou perfect. Insa cat de placut este, magulitor chiar, sa puteti crea singuri icoane sau tablouri pe care sa le expuneti mai apoi acasa?

Pictura pe numere combina, deci, concepte diferite. Este in primul rand o activitate creativa, iar mai apoi este o modalitate prin care va puteti relaxa. Este fun, este antistres, este arta descoperita si intr-o alta forma sa spunem. Iar magazinele de profil nu duc lipsa de idei si de tematici abordate, intocmai pentru toate preferintele. 

Cum sa pictati icoane 

In ceea ce priveste picturi pe numere icoane, tematica religioasa ocupa un loc important in viata unora. Le surade ideea de a crea ceva ce ar putea fi considerat un soi de ofranda adusa zeitatilor sau un omagiu pentru tot ceea ce reprezinta divinul pentru ei. Vor putea picta, pas cu pas, picturi de acest gen. 

Ca si in cazul altor tipuri de picturi pe numere si aici vorbim de o simpla corespondenta pe care trebuie sa o faceti. Urmariti distribuirea numerelor imprimate pe panza de bumbac, asociati cu numarul culorii si asterneti pe panza nuanta potrivita. Pe masura ce avansati cu pictatul, tabloul incepe sa prinda contur, iar la final va fi perfect. 

Puteti picta astfel imagini Holy Mother and Son, ingeri, Preaching Father, acestea fiind unele dintre cele mai sugestive denumiri pe care le veti gasi la categoria de picturi pe numere cu tema religioasa, disponibile in comert. 

Cat va costa aceasta relaxare 

Ironic sau nu, ne straduim zi de zi sa muncim mai mult, pentru a ne crea un confort si un nivel de trai asa cum ne dorim. Si in toata aceasta goana, uitam adesea de propria persoana. Pictura pe numere vine ca o lectie despre ce inseamna relaxarea. Va ajuta sa va faceti timp pentru voi si placerile voastre si aduce cu sine, la final, satisfactia de a fi realizat un tablou, o decoratiune cu efort propriu. 

Pentru o astfel de experienta, interesanta de altfel, ati fi dispusi sa scoateti din buzunare in medie 149 de lei? Magazinele de profil, cu picturi pe numere, au oferte diverse. Atentie insa, nu mizati pe ce este mai ieftin. Ideal ar fi ca pretul platit sa includa si accesoriile necesare pentru pictat – pensule si culori. 

Exista si variante pentru copii, ce merg pe acelasi concept si au, desigur, aceeasi componenta a kitului pentru pictura. Doar ca in aceste cazuri panza este de dimensiuni mai mici si tematica abordata este diferita. In mare parte veti regasi picturile pe numere cu personaje indragite de cei mici. 

Deci, ce spuneti? Incercati o astfel de experienta? 

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!