banner

Cum recunoști o haină din blană autentică?

by Redactia B24FUN

Hainele de blană sunt considerate articole vestimentare extrem de elegante care nu se demodează niciodată, ceea ce le face o investiție excelentă. Indiferent dacă cumpărați o haină de blană la mâna a doua sau investiți într-una nouă, există câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare înainte de a efectua achiziția. Dacă doriți să vă asigurați că cumpărați cea mai bună blană, iată tot ce trebuie să știți despre hainele de blană:

Cum știm dacă este din blană adevărată

Dacă sunteți în căutarea unei haine din blană artificiale din motive de accesibilitate sau din motive etice, aveți noroc! Există o mulțime de haine din blană sintetică absolut fantastice pe piață. Totuși, dacă sunteți în căutarea unei haine de blană adevărată, în zilele noastre poate fi dificil să faceți distincția între real și fals. Iată câteva metode pentru a vă asigura că haina este autentică:

  • Testul atingerii: Cel mai simplu mod este să simțiți pur și simplu blana. Blana reală este mult mai moale decât cea sintetică. Puteți face destul de ușor diferența atingând țesătura. Blana sintetică este de obicei făcută din țesături sintetice, cum ar fi plasticul, poliesterul și acrilul, astfel încât se simte mult mai puțin mătăsoasă și netedă.
  • Testul etichetei: De cele mai multe ori blana autentică va fi semnalată pe eticheta din interiorul hainei. Verificați ce este scris pe etichete pentru a confirma autenticitatea acesteia. Cele mai căutate etichete la licitațiile de haine de blană sunt următoarele: SAGA în Finlanda, ALC în SUA, NAFA în Canada, SOJUZPUSHNUNA în Rusia și KOPENHAGEN FUR în UE. Dacă eticheta de pe haina dvs. are unul dintre aceste nume, puteți fi siguri că este blana de cea mai bună calitate de pe piață.
  • Testul părului: este important să rețineți că firele de păr de pe o haină de blană reală au o formă conică, fiind mai subțiri la vârf. Dacă simțiți părul precum cel uman,  puteți garanta că blana este autentică.
  • Testul arderii: dacă v-ați achiziționat deja haina și doriți să fiți 100% siguri că blana este reală, încercați să smulgeți câteva dintre firele de păr și să le dați foc cu o brichetă. Când arde, blana reală va mirosi ca părul uman ars, în timp ce blana sintetică va mirosi a plastic topit. Nu vă recomandăm să încercați acest lucru într-un magazin decât dacă ați solicitat mai întâi permisiunea vânzătorului.
  • Testul căptușelii: acesta este un alt test pe care nu vă recomandăm să îl încercați în magazin, deoarece necesită o privire sub căptușeala hainei.  Uneori, hainele vor avea fermoare sau o deschidere, astfel încât să puteți accesa cu ușurință interiorul. Dacă nu, trebuie să tăiați căptușeala, astfel încât să puteți vedea sau atinge interiorul. Dacă haina este făcută din blănuri de animale, veți descoperi sub căptușeală o piele fină precum pielea de căprioară.

 

 

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!