Cum putem detecta camere si microfoane ascunse

by Redactia B24FUN

Chiar daca nu ne gandim la faptul ca cineva ne-ar putea vreodata spiona, exista situatii in care ne putem trezi ca cineva divulga imagini sau informatii secrete care ne pot afecta reputatia. Oamenii de afaceri importanti sau politicienii sunt cei mai vizati, personalitatile publice sau persoanele care, dintr-un motiv sau altul sunt implicate intr-un proces.

Indiferent de situatie, daca suspectam ca cineva ne spioneaza, trebuie safim pregatiti in mod corespunzator, cu cele mai potrivite dispozitive cum sunt detectoare camere.

Detectoare pentru aparatele de spionaj

In functie de model, aceste detectoare de camere sau microfoane ascunse au posibilitatea de a identifica microfoane spion, microcamere video sau sau camere spion ascunse. In plus, pot depista daca telefonul mobil este sau nu ascultat. In functie de forma fiecarui model in parte, detectoarele pot arata asemeni unei serviete sau asemeni unui laptop insa exista si mdoele care arata ca si un telefon mobil vechi cu antene sau modele mai discrete in forma de card, de pix sau in forma de breloc.

Detectoarele de camere au la baza o tehnologie militara care poate identifica spoturile luminoase emise de un aparat foto. Cu alte cuvinte, acestea sunt deosebit de utile in cazul camerelor care sunt programate sa inregistreze anumite momente si nu transmit in mod obligatoriu un flux continuu de informatii. 

Un detector de camere este putin mai scump insa este unul din cele mai perfomante modele existente pe piata. Se poate folosi atat intr-un spatiu inchis cat si intr-un spatiu deschis, in functie de raza de actiune de care dispune. Detectorul de camera este un dispozitiv care te ajuta sa te protejezi de situatiile in care ai putea fi surprins intr-o situatie compromitatoare.

Care sunt functiile si caracteristicile necesare unui detector de camera?

Frecventa de acoperire. Exista numai putin de 25 de miliarde de astfel de frecvente, un singur aparat poate detecta doar 10.000. Se va alege un aparat cu o acoperire cat mai mare. Autonomia detectorului este in egala masura importanta, cele mai bune dispozitive ofera in jur de 8-10 ore de autonomie.

Cele mai utile functii ale unui dispozitv de detectare sunt urmatoarele: un semnal de alarma, indicator al semnalului digital sau analog si simboluri grafice.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!