banner

Cum iți poți motiva copilul să citească mai mult?

by Redactia B24FUN

Pasiunea pentru lectură este insuflată copilului încă din primii ani de viață. Cu cât ia contact cu mai multe cărți în această perioadă, cu atât va fi mai tentat să pună mâna pe una și să o răsfoiască atent atunci când va mai crește. Tocmai de aceea este important să ții cont de câteva aspecte generale în acest sens care îl vor determina pe cel mic să citească tot mai mult din proprie inițiativă, pentru că atunci când este împins de la spate, plăcerea și farmecul dispar, ceea ce, cu siguranță, nu își dorește nimeni.

Trebuie sa fii un model pentru copilul tău

Dacă ești un împătimit al lecturii, sunt șanse ca și copilul tău să devină. Mai ales la vârste fragede, de fiecare dată când te va vedea cu o carte în mână, curiozitatea lui va fi activată și va vrea să descopere ce faci. Chiar dacă nu va înțelege în totalitate activitatea, va face asocieri în ceea ce privește timpul pe care i-l acorzi și va deduce că este un lucru important pentru tine, care îți provoacă plăcere, ceea ce îl va determina să vrea să facă și el asta, cu o carte de colorat, spre exemplu.

Citește-i încă de mic povești înainte de culcare

Dă-i șansa să descopere tărâmuri magice cât mai devreme. Citește-i povești, fascinează-l, fă-l să aștepte cu nerăbdare continuarea de a doua zi. În acest mod va avea ocazia să vadă ceea ce are cu adevărat de oferit o carte. Va fi cu adevărat dornic să poată avea parte de aceste plăceri și de unul singur, iar asta se va traduce prin faptul că își va dori cărți pe care să le poată parcurge singur.

Optează pentru cărți potrivite vârstei lui

Oricât de mic ar fi copilul tău, la noi ai garanția faptului că vei găsi cărți adaptate vârstei lui, pe care să le poată parcurge și înțelege foarte ușor. De la ilustrații și clapete interactive, la povești ale cărui grad de complexitate crește treptat sau chiar basme pentru copii mai mari, aici te așteaptă zeci de titluri pe care cel mic se le savureze din scoarță în scoarță.

Cumpără cărți Usborne de la Editura DPH și creează o mini bibliotecă la care să apeleze de fiecare dată când vrea să abordeze un subiect nou. Temele poveștilor din aceste cărți sunt foarte variate, educative și distractive, astfel încât să le țină curiozitatea și interesul în priză pentru cât mai mult timp. Gradina secretă este o carte plină de mister care demască treptat tot felul de situații incitante care îl vor ține pe copilul tău mereu cu sufletul la gură. Ba chiar este disponibilă în mai multe serii adresate începătorilor, avansaților sau experimentaților, astfel încât să te asiguri că sunt suficient de ușor de parcurs pentru vârsta lui.

Creează un colț de lectură pentru cel mic

Spațiul și atmosfera au un impact major asupra stării noastre de spirit. Dacă îți dorești ca cel mic să își petreacă tot mai mult timp citind, este important să îi creezi condițiile ideale care să îl îndemne la această activitate. Într-un colț din camera lui sau chiar din sufragerie, așează un fotoliu confortabil, cu o pătură pufoasă peste, o măsuță mică unde să își poată pune ceaiul și asigură-te că lumina este difuză pentru a crea căldură, dar suficient de concentrată pentru a-i asigura toată vizibilitatea de care are nevoie.

Este bine să ai un partener pe care să te poți baza în demersul educațional al copilului tău, iar Editura DPH îți stă mereu la dispoziție cu cele mai proaspete și atractive titluri.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!