banner

Top 10 cele mai cunoscute cofetării din București

by Redactia B24FUN

Dacă intri într-o cofetărie, cu siguranță îți este foarte greu să o părăseșți fără a-ți cumpără ceva dulce. Într-o astfel de locație, pe lângă varietatea largă de produse și bunul gust al acestora, întâlnești și artă. 

Iată un top al celor mai cunoscute cofetării din București:

1. Cofetăria Armand

Cofetăria Armand

Cofetăria Armand este lansată în 2010 și oferă clienților săi o mulțime de produse dulci ale căror ingrediente sunt premium. Cofetăria preia comenzi nu numai din România, cât și din străinătate pentru o gamă foarte largă de ocazii și evenimente. La Armand găsești de la torturi personalizate, la cupcakes și mini-prăjituri sub diferite forme, culori și texturi.

2. Cofetăria Alice

Cofetăria Alice

Cofetăria Alice este fondată în 1994, iar în prezent dispune de 3 laboratoare și un punct de desfacere, în sectorul 2 la capitalei, în zona Piața Iancului. Aici găsești o mulțime de dulciuri de la torturi personalizate pentru aniversare, nuntă sau botez, la prăjituri și bomboane delicioase. Cofetăria oferă asistență clienților săi pentru comenzile personalizate. Dacă îți dorești un tort spectaculos, poți apela cu încredere la serviciile cofetăriei Alice.

3. Cofetăria Capșa

Cu o tradiție de mai bine de 150 de ani, această cofetărie din București era locul în care se întâlneau scriitori, actori, pictori și chiar policieni. Rețetele sunt unice, iar stilul locației te duce cu gândul la o atmosferă atemporală. Cofetăria Capșa se află pe Calea Victoriei, iar aici găsești o gamă largă de produse de cofetărie, prăjituri, torturi pentru ocazii și evenimente diverse.

4. Zexe Braserie

Zexe Braserie

Zexe Braserie este o cofetărie contemporană românească care denotă elegantă și emoție clienților săi. Fondatorul acesteia este Ana Consulea care și-a propus să aducă clienților rețete vechi de prăjituri românești, din perioada antecomunistă. La Zexe Braserie găsești o varietate largă de gusturi, o mulțime de prăjituri delicioase, iar fiecare are câte o poveste interesantă. Ingredientele sunt atent selecționate pentru a oferi clienților o adevarată experiență culinară.

5. Art dessert

Art dessert

Art dessert este o cofetărie care debutează de mai bine de 15 ani pe piața românească. La această cofetărie găsești dulciuri tradiționale de înaltă calitate și cu ingrediente proaspete. Irina Elena Apostol este fondatorul Art dessert și a fost aleasă în anul 2015 ca Ambasador Modecor în România, iar împreună cu alți specialiști italieni susțin cursuri de specializare pasionaților de torturi și prăjituri. Aceasta și-a început business-ul din pasiunea pentru dulciurile bunicii.

6. Chocolat

Este fondată în 2006 și își propune să ofere experiențe culinare delicioase, oferind clienților săi de la praline de ciocolata și eclere, la cozonazi și biscuiți delicioși. La Chocolat găsești o armonie de gusturi, iar meniul cofetăriei cuprinde o gamă largă de rețete din bucătăria internațională, dar în special din cea tradițională franțuzească.

7. Ana Pan

Cofetaria Ana Pan

La cofetăria Ana Pan găsești produse naturale, proaspete realizate după foarte multe rețete tradiționale. Cofetăria este fondată în 1990, iar în anul 2018 a primit premiul de cel mai bun magazin online de produse alimentare și băuturi. Are 15 puncte de vânzare în Bucuresti și alte trei cofetării sub numele de Ana Baking Co.

8. Zoomserie

Cofetaria Zoomserie

Fondată în 1982, in zona Tesalonic, Grecia, cofetăria Zoomserie este recunoscută pentru torturile sale delicioase și pentru prăjiturile sale cu specific grecesc. La Zoomserie găsești mini prăjituri, tarte, deserturi tradiționale, checuri sau renumiții macarons. Poți comanda torturi pentru diverse evenimente precum botez, nuntă sau petrecere de aniversare. Cofetaria are 4 unități în București, 2 în Brașov și câte o unitate în Brăila, Râmnicu Vâlcea și Constanța.

9. Paul

Cofetarie Paul

Paul este o afacere de familie începută în secolul al XIX-lea, în anul 1889, de soții Mayot, în Franța. A intrat pe piață din România în 2008, iar la nivel global s-a extins în peste 500 de locații. Business-ul definește perfect arta brutăriei franțuzești și pune la dispoziția clienților săi o mulțime de produse delicioase și ușoare, de la tarte și eclere, la macarons și mini prăjituri pe gustul fiecăruia. Paul se află în 4 orase din România: București, Ploiești, Cluj-Napoca și Constanța.

10. French Revolution

French Revolution

Cofetăria French Revolution este recunoscută pentru varietatea largă de ecleruri plini de cremă și foarte fragezi. Aceștia sunt recunoscuți drept cei mai buni din București. Găsești cofetăria French Revolution în două locații diferite. Prima cofetărie se află lângă Guvernul României, chiar lângă stația de metrou Piață Victoriei, într-o zonă de clădiri de birouri, iar cea de-a două lângă Ateneul Român, stația de metrou Piață Română fiind un bun punct de reper. Este o locație elegantă, liniștită și modernă care își surprinde clienții prin diversitatea gusturilor. Cu specific franțuzesc, cofetăria este iubită de mulți oameni datorită calității produselor și prospețimii ingredientelor.

În ziua de astăzi, întâlnim o mulțime de cofetării care se diferențiază prin stil și gust și care reușesc să ne satisfacă multora dintre noi poftele culinare. Care este cofetăria ta preferată?

Articol realizat in colaborare cu:Contigrup

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!