Top 30 de citate motivaționale

by elena

Citatele inspirate și “spusele motivaționale” au o capacitate uimitoare de a schimba modul în care ne simțim. Acesta este motivul pentru care sunt considerate atât de interesante și cruciale pentru calea noastră spre succes. Care este secretul acestor citate?

Vedeți mai clar modul în care gândiți și simțiți despre dvs.. Inclusiv convingerile și așteptările dvs. despre ceea ce este posibil pentru dvs.. Dev asemenea, pot determina tot ceea ce vi se întâmplă. Când schimbi calitatea gândirii tale, schimbi calitatea vieții tale. Uneori instantaneu. La fel cum cuvintele pozitive pot face pe cineva să zâmbească. Sau un citat plin de umor bine făcut poate face pe cineva să râdă. Gândurile noastre reacționează la lume în timp real. Aveți un control complet asupra unui singur lucru din univers – gândirea dvs. Și de acolo apar ciatele motivaționale! Poți decide ce gândești în orice situație dată. Gândurile și sentimentele tale determină acțiunile tale și determină rezultatele obținute. Totul începe cu gândurile voastre. Iar cuvintele care inspiră – motivaționale, inspiraționale sunt balsamul gândirii.

Încercați să păstrați câteva citate înălțătoare, pozitive la îndemână. Dacă observi că energia ta începe să scadă, pur și simplu citește un asemenea citat. Este bun pentru a-ți stimula starea de spirit. Am compilat o listă a celor mai bune citate motivaționale, astfel încât să puteți prelua controlul gândurilor dvs. Gândindu-vă pozitiv și stabilindu-vă obiective noi. Deoarece, după cum spunea Walt Disney, „Modul de a începe este să renunți la discuții și să începi să faci”. Iar acest citat vine de la omul care a creat cel mai…fericit loc de pe pământ. Și un imperiu financiar.

Top citate motivaționale – 30 de citate

O mulțime dintre noi au auzit vechea zicală „Opriți-vă și mirosiți trandafirii”. În ritmul agitat al vieții noastre, de multe ori uităm să facem pauză. Să respirăm și să reflectăm chiar și pentru câteva clipe. În epoca noastră din ce în ce mai digitală, ce zici de pauză și reflecție asupra cotațiilor inspirate care să ne ajute în viața noastră ocupată? S-ar putea să nu reușim să găsim un trandafir în afara “ușii” noastre. Dar citate de inspirație sunt peste tot pe internet. Nu le puteți rata – pe Facebook, Pinterest, Twitter. Iar această accesibilitate poate atesta că vă este la îndemână un citat inspirat pe zi, care vă poate ține departe de  negativitate.

Citatele motivaționale asigură pozitivitatea în viață de care toți avem nevoie

1. „Pentru a fi o stea, trebuie să strălucești propria lumină, să-ți urmezi propria cale și să nu-ți faci griji pentru întuneric, pentru că atunci stelele strălucesc mai bine” – Napoleon Hill

2. “Limpede nu vezi decât cu inima, ochii nu pot să pătrundă în miezul lucrurilor” -Antoine de Saint Exupery

3. „Nu vă aplecați niciodată capul. Ține-l sus. Privește lumea drept în ochi” – Helen Keller

4. “Faima existenţei umane nu constă în a trăi, ci în a şti pentru ce trăieşti” –Leonardo Da Vinci

5. “Toate visele tale se pot indeplini daca ai curajul sa le urmezi”– Walt Disney

6. “Succesul inseamna sa treci de la un esec la altul fara sa pierzi din entuziasm”– Winston Churchill

7. “Daca nu-ti pretuiesti timpul atunci nici altii n-au s-o faca. Nu-ti mai oferi timpul si talentele degeaba.”– Kim Garst

8. “Cea mai mare greșeală pe care o poți face în viață este să te temi continuu că o vei face.” – Elbert Hubbard

9. “Atitudinea pozitiva poate sa nu iti rezolve toate problemele , dar va deranja destul de multi oameni pentru a merita efortul.” – Herm Albright

10. „Timpul tău este limitat, așa că nu-l pierde trăind viața altcuiva”. -Steve Jobs

11. „Regula de aur pentru fiecare om de afaceri este aceasta: puneți-vă în locul clientului dvs.” -Orison Swett Marden

12. „Dacă nu poți face lucruri mari, fă lucruri mici într-un mod minunat.” -Napoleon Hill

13.” Obstacolele sunt costul măreției””- Robin Sharma

14. „Nu am fost acolo pentru a concura. Am fost acolo pentru a câștiga” – Arnold Schwarzenegger

15. „Ce vrei tu există. Nu vă mulțumiți până nu obțineți ce vrețí” – Jay Shetty

16. “Muncește din greu, fii amabil și se vor întâmpla lucruri uimitoare” – Conan O´Brien

17. „Nu mi-e teamă … M-am născut să fac asta” – Ioana d’Arc

18. „Dacă ai căzut ieri, ridică-te azi” – H. G. Wells

19. „Fii atât de bun încât nu te pot ignora” – Steve Martin

20. “Norocul se d[ deoparte din calea nefericirii. Menține-ți spiritul înalt. Lucrurile bune vor veni spre tine și tu te vei apropia de lucruri bune” – Glorie Abelhas

21. “Dacă am putea să ne schimbam atitudinea, ar trebui nu numai să ne vedem viața în mod diferit, ci chiar viața să ne devină diferită” – Katherine Mansfield

22. “Bucură-te de lucrurile mărunte căci, într-o zi, ai putea sa-ti dai seama ca acestea au fost cu adevarat marete.” – Robert Brault

23. “Lumea este plină de cactuși, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne așezăm pe ei” – Will Foley

24. “Oricând cazi, culege câte ceva de pe pământ” – Oswald Avery

25. „Niciodată nu trebuie să plângi și să te descurajezi, totdeauna trebuie să cânți și să ții fruntea sus” – E. Zola

26. “În fiecare om sălășluiește un soare – totul e să-l lăsăm să ardă” – Socrate

27. “Dacă nu poți să zbori, aleargă. Dacă nu poți să alergi, mergi. Dacă nu poți să mergi, târăște-te. Însă, indiferent ce faci, mergi înainte” – Martin Luther King Jr.

28. “În adâncul iernii am aflat în cele din urmă că există în mine o vară invincibilă” – Albert Camus

29. “Soarele straluceste, ne incalzeste si ne lumineaza, iar noi nu suntem deloc curiosi de ce se intampla asta; cu toate acestea , incercam sa gasim explicatia raului, durerii, foamei, tantarilor si a oamenilor prosti” – Ralph Waldo Emerson

30. ‟Lucrul cel mai important este să fii gata în orice moment să sacrifici ceea ce eşti pentru ceea ce ai putea deveni” – Charles Dickens.

Când lucrurile devin dificile în viață, mulți oameni apelează la un citat motivațional

Care este folosul citatelor motivaționale?

Când lucrurile devin dificile în viață, mulți oameni apelează la un citat motivațional. Nu numai pentru un pic de inspirație. Ci și pentru a se simți mai bine. Din toate lucrurile pe care oamenii – celebri, influenți etc. le spun, ce face ca unele fraze să fie atât de puternice? Astfel încât să devină mantre pentru generații?

Potrivit specialiștilor în domeniu și speakerilor motivaționali, totul pare să se  bazeze pe o bună vorbire. Combinată cu psihologie motivațională și auto-selecție. În mod evident, persoanele care tind să se simtă inspirate de citatele motivaționale le vor găsi mai rezonante. De această părere este și psihologul și expertul în motivație, dr. Jonathan Fader, fondator al Union Square Practice în New York City. Fader spune că există un proces de auto-selecție care restrânge numărul oamenilor atrași de spusele motivaționale. Dincolo de asta, mesajul potrivit poate fi un stimulent puternic pentru a încerca mai mult, spune el. Dacă profesorul, antrenorul sau mentorul dvs. consideră că puteți face ceva, este cel mai probabil că o să faceți! „Există un pic de antrenament implicit care se întâmplă când citești ceva motivațional. Se construiește acea autoeficiență în acel tip de dialog pe care îl întrețineți cu voi înșivă ”, spune Fader.

Oamenii au nevoie de înțelepciunea bine exprimată

Puterea limbajului motivațional

De asemenea, profesorul Farnsworth, decanul Școlii de Drept al Universității din Texas spune că oamenii au „poftă de înțelepciunea bine exprimată”. ”De obicei, aceste afirmații implică o perspectivă clară pusă în formulare memorabilă. Sunt mici triumfuri ale retoricii, în sensul vechi și pozitiv al cuvântului ”, spune el.

Modul în care este exprimată o idee poate afecta judecățile cu privire la meritul acesteia. Frazarea contribuie la eficacitate – în bine sau mai rău. Modul în care o idee este exprimată poate afecta judecățile. Un exemplu mai optimist și motivațional este „Orice mintea omului poate concepe și crede, poate realiza”, de Napoleon Hill. Farnsworth mai spune că detaliile formulării fac diferența. Deși există multe modalități de a spune același lucru, unul poate fi mai plăcut și convingător decât toate celelalte. Din cauza modului în care sunt aranjate cuvintele. De exemplu, construcția paralelă în care două jumătăți ale unei formulări sunt „echilibrate atractiv” poate fi eficientă, adaugă el.

Utilizarea metaforei poate face, de asemenea, o idee simplă convingătoare. O metaforă, de obicei, reușește făcând subiectul său mai vizibil. Sau simplificându-l sau prin caricaturizarea acestuia, spune Farnsworth. Citatul „Toată lumea este un geniu. Dar dacă judecați un pește prin capacitatea sa de a urca într-un copac, își va trăi întreaga viață crezând că este o prostie ”ar fi mult mai puțin puternic sau evocator dacă s-ar opri după prima teză.

Unele dintre motivaționale pot fi chiar înrădăcinate în biologie, spune expertul în psihologie media și consultantul în comunicații, Scott Sobel. Sobel este , fondatorul Media & Communications Strategies, Inc. din Washington, D.C. „Oamenii sunt aspiranți. Vrem să ne uităm la modele și lideri și să urmăm ceea ce cer ”, spune el. „Liderii și cuvintele lor – citate de inspirație – ne afectează la nivel primordial”. Cuvintele unor lideri recunoscuți în afaceri, politică și arte pot, de asemenea, să conțină mai multe rezultate. Din cauza presupunerii că, atunci când oamenii se află în funcții publice, trebuie să fi fost excepționali dacă au ajuns la aceste poziții. Aceste percepții pot face ca mesajele de la astfel de lideri să fie mai puternici.

Care este citatul vostru motivațional preferat? 

0 comentariu

Citeste in continuare

banner desktop banner mobil