Dacă doriți ca afacerea dvs. să rămână în top, trebuie să investiți în tehnologii de business intelligence. Acest lucru a devenit și mai evident în 2021 pe măsură ce tehnologia a avansat.
Acum, firmele nu își mai bat capul cu colectarea și stocarea datelor. Asta pentru că suntem mai capabili ca oricând să colectăm date relevante și de calitate. Apoi putem lua decizii de afaceri fiabile prin analiza acestor date referitoare la vânzări, la clienți, la prețuri, evoluția pieței etc.
Ce sunt tehnologiile de business intelligence?
Tehnologiile de business intelligence sunt programe software care îi ajută pe factorii de decizie – directori, manageri și analiști – să ia decizii în cunoștință de cauză. Cantitatea de tehnologii disponibile a explodat din cauza costurilor ieftine de stocare a datelor.
Departamentele IT obișnuiau să ruleze rapoarte complexe pentru a analiza toate aceste date stocate. Tehnologiile de business intelligence sunt acum capabile să analizeze baze mari de date. Acestea creează cu ușurință predicții importante pentru firmă.
Iată câteva dintre cele mai importante tehnologii de business intelligence, a căror folosire va spori succesul firmei voastre:
Managementul calității datelor (DQM)
A crescut capacitatea de a aduna mari secțiuni de date. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că a crescut nevoia de a dezvolta software-uri care „trec” prin date și elimină rapoartele de calitate scăzută.
Astfel, firmele încep să recunoască calitatea datelor lor la fel de mult ca și cantitatea. Eliminarea riscului de a fi depășiți de volumul prea mare de date este o parte importantă a gestionării datelor.
Mai multe companii investesc în soluții îmbunătățite de gestionare a calității datelor. Din această cauză, firmele sunt mai capabile să ia decizii mai bune de afaceri și de marketing.
De exemplu, unul dintre cele mai utilizate programele de business intelligence este Dynamics 365, care ajută la gestionarea celor mai importante funcții de business din Sales, Marketing, Customer Service, Finance, Supply Chain Management, Commerce și Business Central.
Descoperirea datelor
Descoperirea datelor este una dintre primele trei tendințe de business intelligence. Este procesul de descoperire a modelelor și valorilor aberante din date pentru a lua decizii.
Pentru a face acest lucru, trebuie să puteți înțelege relațiile dintre date. Noile tipuri interactive și de vizualizare a descoperirii datelor fac ca acest lucru să se întâmple. Complexitatea datelor se descompune în modele ușor de înțeles prin tablouri de bord.
Acest lucru îi ajută pe factorii de decizie să observe imediat tendințele și valorile aberante. În felul acesta, un număr mare de angajați din firmă sunt capabili să descopere informații utile și să ofere sugestii.
Dezvoltatorii se concentrează pe crearea de software-uri care să fie:
- Ușor de utilizat – nu aveți nevoie de codificare profundă, cunoștințe tehnice sau statistice
- Agile – Utilizatorii pot manipula datele pentru a găsi răspunsuri specifice la întrebările lor
- Eficiente – Modelele de vizualizare oferă instantaneu o perspectivă valoroasă
- Capabile – Volumele și varietățile mari de date vor fi prezentate în continuare în mod curat
Instrumente de analiză predictivă și prescriptivă
Analiza predictivă analizează informațiile din datele existente și „prezice” probabilitățile. Analiza prescriptivă, pe de altă parte, ia aceste prognoze și determină ce decizii ar trebui luate pentru a atinge anumite obiective.
Desigur, aplicațiile pentru aceste predicții sunt nenumărate. Factorii de decizie pot ajusta prețurile în funcție de tendințele viitoare. Specialiștii în marketing pot determina răspunsurile clienților și își pot ajusta campaniile în consecință. Bancherii pot genera scoruri de credit viitoare.
Conectare la cloud
Din ce în ce mai multe organizații își mută datele în cloud. Mai mult, companiile optează și pentru soluții multi-cloud pentru a proteja complet împotriva posibilității pierderii de date.
Printre principalele avantaje pe care le oferă cloud-ul se află:
- Capacitatea de a accesa informații oricând, oriunde.
- Implementarea soluțiilor este mai rapidă în cloud.
- Cloud-ul implică cheltuieli reduse și suportă corect un volum mai mare de încărcare, permițând extinderea sa.
- Cloud-ul oferă un avantaj competitiv prin accesul rapid la date democratizate(informații accesibile și ușor de înțeles de către utilizatorul final mediu ca bază pentru luarea deciziilor).