Cea mai buna pizza din Bucuresti

by Redactia B24FUN

Cea mai buna pizza din Bucuresti

Grecii sunt cei care pregateau o paine mare, rotundă şi plată, pe care puneau ulei, ierburi si condimente. Ca un fapt inedit, rosiile nu fuseseră descoperite la acea vreme, prin urmare nu faceau parte din reteta. După ceva timp, painea mare, rotunda şi plata a ajuns şi in Italia. Incepând din secolul al XVIII-lea a inceput sa fie vanduta pe strada si in piete. De ce nu: era ieftina, gustoasa, consistenta, fara „artificii” deasupra si era vanduta mai ales saracilor din zona Napoli. Ati ghicit: asta e PIZZA!

Romanii iubesc pizza la fel ca intreg mapamondul. Iar cand au de ales unde ar putea manca o pizza buna, stau pe ganduri. Iata 10 propuneri unde ai putea manca cxea mjai buna pizza din Bucuresti. Desigur, gusturile difera, ceea ce i se pare bun unei persoane e posibil ca alteia sa nu i se para asa bun etc. Dar e bine de stiut ca in unele locurile din Capitala te poti infrupta cu o pizza…mai pe gustul tau.

Cea mai buna pizza din Bucuresti – 10 Locatii

Pizzeria Volare – Calea Vacaresti nr.203B. Ambianta: Italian, Pizza, Seafood. Meniul propune varietati de pizza clasica precum Capriciosa, Quatro Staggioni sau Calzone si specialitati precum Pizza Malena care contine prosciutto crudo, rosii uscate, rucola si semințe de pin. Meniul mai include si salate, paste, bruschete, mai multe feluri de focaccia, supa crema si doua preparate cu pui, Pollo con Funghi Porcini si Pollo Gorgonzola si  Tiramisu.

Despre aceasta afacere de familie se spunde ca e unul dintre putinele locuri din Bucuresti care chiar are darul de a recrea ceva din atmosfera trattoriilor italiene.
Paine si Vin – Str. Actor Ion Brezoianu nr.4.  Ambianta: Pizza, International, Wine Bar, Gastropub, European, Vegetarian Friendly. Meniul include multe feluri de pizza bineinteles, spre exemplu exista si pizza cu legume, ori cu multe tipuri de branza si rosii uscate.

La modul general, meniul contine si paine facuta pe vatra, de mai multe tipuri, pe care o poti cumpara si pentru acasa (preturi intre 7 si 15 lei), platouri de branzeturi, sau mixte, si cu carne, multe tipuri de pizza dupa cum am mai spus, cateva preparate traditionale din alte tari si cateva deserturi. In ceea ce priveste oferta de bauturi aceasta e variata, mai ales din punct de vedere al vinurilor.

Bocca LupoStr.Doctor Joseph Lister nr.1. Ambianta: Italian, Pizza, Mediterranean, European, Vegetarian Friendly, Vegan Options.

Meniul include numeroase specialitati de pizza, cum ar fi Pizza con gamberi – cu mozzarella, branza brie si creveti, dar si pizza traditionala, precum Pizza con mozzarella di bufala.

Pizza Mania – Str. Grigore Alexandrescu nr.8. Ambianta: Italian, Pizza, European, Vegetarian Friendly, Vegan Options. Meniul e scurt, dar consistent: pe langă cele 10 tipuri de pizza din care iti este greu sa alegi, poti alege salate, paste sau sandvisuri.

Meniul de aperitive contine preparate pe baza de focaccia. Apoi, mai gasiti sandvis cu porc marinat in citrice sau cannolo siciliano clasic.

Da Lorenzo – Str. Gabroveni nr.3.  Ambianta: Italian,  Pizza, Mediteraneean.  Meniul eu fel de paradis al bucatariei italiene – de la panini-uri, la paste si pizza.

Meniul include si siferite tipuri de sandvisuri italienesti, paste in toate formele si sortimentele, hamburgeri, salate, desigur piesa de rezistenta: pizza – de la cele clasice, la cele cu mozzarela de bivolita si dulciuri, bere, cafele.

BorsalinoBulevardul Bratianu C. Ion 42-44. Ambianta: Pizza, Contemporan, Mediteraneean – pizzeria, focacceria, paninoteca.

Meniul cuprinde pizza bineinteles, panini, bruschete (10-14 lei), paste (16-18 lei), salate (14-16 lei), preparate din pui, burgeri, vin, ceai, fresh-uri, bere. Aluatul de pizza aici e facut dintr-o faina adusa din Italia, de la o firma Molino Caputo.

Resto Aperto – Ambianta: Italian, Pizza, Minimalist. Meniul ofera atat traditionala Antica Margherita, cat si variatii ale acesteia, precum Pomodoro (cu roșii uscate) sau specialități originale ca Aperto (cu mozzarella, gorzonola, pere coapte, nuci si piper negru).

Pizza de aici este pudrata cu grana padano (sora parmezanului) si decorata cu busuioc aromat.

Gargantua KSLF – Str. Monetariei, nr. 14. Ambianta: Italian, European, Multicuisine. Meniul include diverse tipuri de pizza, recomandabile fiind peperoni jalapeño și prosciutto&rucolo.

Gargantua KSLF, restaurant specific multicuisine pe strada Monetariei

Meniul mai cuprinde preparate pentru toate gusturile, incluzand pachetele de primavara, tartar de somon etc.

Trattoria Fresca – Str. Popa Nan 140,. Ambianta: Italian, Pizza, Mediterranean, European, Vegetarian Friendly, Vegan Options.

Meniul contine o varietate de pizza, apoi mai include supe, salate, paste de toate felurile, dar si specialitati cu carne de pui, curcan, rata, apoi calmari, caracatita, somon, crevete, ton dorada etc. 

Animaletto – Str. Visarion 10.  Ambianta: Italian, Pizza, European, Vegetarian Friendly, Vegan Options. Meniul are „piesa” centrala pizza (cum ar fi pizza Bufala cu vanata si parmezan, ori pizza Quatro Formaggi). Mai pot fi gasite aici si supe, salate, paste sau diferite sandvisuri – cum ar fi cel cu creveti, sau cel de vita.

La capitolul bauturi, sucurile, limonadele, berea si cafelele asezoneaza totul.

 

 

 

 

 

 

0 comentariu

Citeste in continuare