banner

Ce lustre moderne sa alegi pentru casa ta

by Redactia B24FUN

Pe langa rolul practic pe care il au corpurile de iluminat, acela de a oferi lumina necesara, acestea au si un rol estetic destul de important. De aceea, cei care isi doresc un mod simplu de iluminat, care sa nu iasa in evidenta, pot alege plafonierele, pe cand cei care trateaza corpurile de iluminat ca pe un obiect de decor, pot alege o lustrele, care sunt disponibile intr-o varietate de stiluri si modele. 

Pe piata exista lustre mai mari sau mai mici, cu accesorii precum cristale sau chiar sfoara, pene, in functie de stil, model si preferinte. In plus, cele mi moderne modele de lustre au forme inedite, geometrice sau abstracte, transformand aceste corpuri de iluminat in adevarate opere de arta. 

Ce sunt lustrele? 

Lustra poate fi definita ca un corp de iluminat care are si un rol decorativ, care are mai multe brate si pe care sunt aplicate ornamente care au rolul de a refracta si dispersa lumina, astfel incat intreaga camera sa beneficieze de o lumina potrivita. 

Datorita faptului ca are in componenta sa mai multe brate, lustra poate suporta mai multe becuri, pentru a oferi o lumina puternica, dar care pot fi, adesea, utilizate si alternativ, pentru a asigura necesarul de lumina la un moment dat. De exemplu, pentru momentele de relaxare, o lumina ambientala este ceea ce trebuie, in schimb, daca oamenii au de efectuat anumite indatoriri, care pot tine chiar de activitatea profesional, acestia au nevoie de o lumina puternica. 

In plus, dimensiunea acesteia si complexitatea modelului variaza si in functie de camera in care urmeaza sa fie montata, deoarece o lustra potrivita pentru living nu poate fi montata in dormitor, deoarece este mai mare si mai spectaculoasa. 

Ce lustre sa alegi pentru living? 

Livingul este locul in care oamenii se relaxeaza sau socializeaza cu prietenii veniti in vizita, astfel ca amenajarea acestuia trebuie sa imbine aspectul placut cu confortul. La obtinerea unei astfel de imbinari eficiente contribuie si corpurile de iluminat. 

Cu toate ca este recomandat ca in living sa fie amplasate mai multe surse si tipuri de corpuri iluminat, intr-o astfel de camera trebuie sa existe un astfel de corp principal. In aceasta situatie, lustrele sunt unele dintre cele mai bune alegeri, deoarece au si un aspect estetic spectaculos, dar ofera si lumina necesara. 

In functie de stilul de amenajare adoptat si de preferintele personale, oamenii pot alege lustre clasice, cu multe brate, sau lustre moderne, cu forme abstracte si multe becuri, ori lustre cu led. 

Ce lustre sa alegi pentru dormitor? 

Si in dormitor lumina este importanta, insa aceasta este, de obicei, mai slaba sau mai difuza, astfel incat sa contribuie la obtinerea unei stari de relaxare si odihna. Tocmai din aceste considerente, nici lustrele nu trebuie sa fie foarte incarcate. 

Astfel ca o lustra in culori pale, cu motive romantice, cum ar fi modele florale, sau din materiale naturale cum ar fi rachita, sfoara sau chiar cele cu teme fantezie sunt potrivite pentru dormitor. 

In concluzie, desi mai restrictive, si lustrele sunt destul de versatile.   

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!