banner

Ce echipe au cele mai mari șanse de a juca în play-off în Liga 1? Situația după primele 18 etape

by Redactia B24FUN

Deși există câteva restanțe de jucat, se poate face o analiză destul de pertinentă asupra clasamentului din prima ligă a campionatului național de fotbal, disponibil după primele 18 etape. 

Liga 1 are un lider autoritar, care după ce s-a instalat pe prima poziție a ierarhiei, nu a mai cedat acest loc. Este vorba despre Farul Constanța, o surpriză plăcută a acestui sezon, care în ultimele etape chiar și-a consolidat poziția de lider, ajungând la 41 de puncte. 

Evident, Farul Constanța are șanse maxime să prindă un joc de play-off, iar modul în care a evoluat inclusiv în fața echipelor de top îi oferă o perspectivă favorabilă chiar în ceea ce privește cucerirea trofeului.

Podiumul din Liga 1 este completat în acest moment de CFR Cluj (34 de puncte, dar 2 meciuri mai puțin) și Rapid București (33 de puncte). Cele două echipe feroviare pot fi considerate de asemenea aproape calificate în play-off. În mare parte din meciuri, au convins prin modul de joc, chiar dacă au avut și momente mai puțin bune.

Pariuri pe echipa care câștigă trofeul în Liga 1

Merită amintit faptul că pasionații de pariuri pot plasa inclusiv pronosticuri pentru câștigătoarea campionatului. GetsBet Scoruri Live – una dintre căutările realizate de fani atunci când doresc să plaseze pariuri online – ne duce pe platforma unde CFR Cluj este favorită la cucerirea celui de-al 6-lea titlu consecutiv. CFR Cluj are cotă 1,85 pentru acest obiectiv, în secțiunea de pariuri antepost de pe getsbet.ro. 

Analiștii agenției de pariuri sportive oferă cotă 2,63 pentru trofeu cucerit de Farul Constanța. La mare distanță urmează FCSB (cotă 11,00), Universitatea Craiova (cotă 13,00) și Rapid București (cotă 15,00). Pentru celelalte echipe, cotele sunt între 51,00 și… 3501,00!

Ce alte formații păstrează șanse mari la calificarea în play-off

În ideea în care cele 3 formații prezente acum pe podium s-ar califica în play-off, ce alte 3 echipe par a avea acum cele mai mari șanse de a ocupa celelalte 3 poziții eligibile? CSU Craiova, Hermannstadt, FCSB, Petrolul și Sepsi par să fie favorite. Dacă nu vor exista surprize, este foarte probabil ca trei dintre aceste cinci formații să ajungă în play-off în sezonul 2022 – 2023 din prima ligă de fotbal a României.

FC Voluntari, FC Argeș, Chindia Târgoviște și FC Botoșani par de asemenea să lupte pentru a evita jocul în play-out, iar celelalte echipe mai jos clasate au șanse minime de a ajunge în play-off. Totuși, istoria sezoanelor trecute ne-a arătat că lucrurile se pot schimba destul de mult în a doua jumătate a campionatului. Mai sunt de jucat 12 etape, iar unele formații au chiar meciuri restante: CFR Cluj, CSU Craiova, Hermannstadt, FCSB, Chindia Târgoviște, FC Botoșani.

Liga 1 a luat o pauză în noiembrie, până la început de decembrie, când este programată etapa cu numărul 19. Între timp, se vor mai disputa meciurile Chindia Târgoviște – CSU Craiova (pe 29 noiembrie), Hermannstadt – CFR Cluj (pe 30 noiembrie) și Botoșani – FCSB (pe 1 decembrie).

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!