Cât costă operația de rinoplastie?

by Redactia B24FUN

Pentru mulți pacienți, costul unei operații, oricare ar fi aceasta, este foarte important și un factor decisiv. Operațiile estetice în special, sau procedurile care sunt făcute pentru beneficiul estetic, nu sunt acoperite de asigurarea medicală de stat, devenind astfel o cheltuială destul de mare pentru pacient. Cu toate astea, majoritatea persoanelor sunt dispuse să plătească din buzunarul lor pentru operația chirurgicală, dacă în urma ei vor arăta mai bine sau vor corecta un defect care-i deranjează de mulți ani.

Dacă și tu iei în considerare o operație chirurgicală, este important să înțelegi factorii care influențează costul total al procedurii – totuși, este o investiție permanentă cu rezultate ce îți afectează viața în mod direct.

Rinoplastia, sau operația de nas, este o procedură chirurgicală populară ce se adresează problemelor create de mărimea, forma sau funcționalitatea nasului, unul dintre cele mai proeminente trăsături faciale. Mii de persoane fac operație de rinoplastie în fiecare an cu scopul de a-și îmbunătăți calitatea vieții. Fie că își doresc o formă mai simetrică și mai atractivă sau vor să corecteze un deficit de respirație ori funcția nazală generală, atât femeile cât și bărbații decid să facă operația la nas asumându-și prețul, durata și perioada de recuperare.

Ce elemente influențează prețurile rinoplastiei? Motivul operației, nivelul de expertiză al doctorului chirurg și îngrijirea postoperatorie sunt factori care determină prețul final. Operațiile la nas nu seamănă între ele, așa că este important să înțelegi ce este inclus în costul total al tratamentului, precum și ce opțiuni de plată sunt disponibile pentru tine.

Complexitatea operației. La Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București prețul unei operații de rinoplastie începe de la 3.000 euro, suma finală fiind influențată de complexitatea operației și tipul de rinoplastie ce trebuie făcută.

Iată câteva motive pentru care se efectuează operația de rinoplastie pentru motive estetice:

– nasul este strâmb sau asimetric

– podul nasului prezintă umflături

– mărimea nasului este disproporționată de restul trăsăturilor faciale

– nările sunt prea înguste sau prea largi

– vârful nasului este lăsat sau bombat

Evident, există și rinoplastie funcțională care are legătură directă cu funcționarea corectă a nasului. Motivele pentru aceasta ar fi:

– deviația de sept

– deformarea nasului cauzată de un accident sau defect din naștere

– sforăit, respirație greoaie cronică

– situații ce impun reconstrucția nasului

Atât complexitatea cât și durata operației de nas influențează costul total al tratamentului. Discută cu doctorul chirurg aceste aspecte încă de la prima întâlnire.

Expertiza doctorului chirurg. Costul rinoplastiei va varia, de asemenea, în funcție de nivelul de calificare, expertiză, certificări și chiar locația geografică a practicii chirurgului. 

Este important de reținut că atunci când începi căutarea chirurgului potrivit pentru rinoplastia ta, costul final al operației chirurgicale nu ar trebui să fie factor principal în decizia finală! Găsirea unui chirurg certificat este vitală, iar doctorul chirurg ales ar trebui să fie, de asemenea, o persoană cu care te simți confortabil, care îți înțelege obiectivele estetice și are experiența necesară pentru a efectua această procedură specială.

Punctul de plecare în alegerea doctorului chirurg specializat în rinoplastie îl reprezintă acreditările și experiența potrivite pentru a asigura atât succesul cât și siguranța procedurii. Dl doctor Totir are o experiență de peste 10 ani în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca București, în clinica condusă de Prof. Dr. Ioan Lascăr, și peste 4000 de operații estetice și reconstructive efectuate până în prezent.

Așadar, alegerea unui chirurg în care poți avea încredere pentru a te ajuta să îți atingi obiectivele în siguranță și eficient este mult mai importantă decât prețul final al operației. Caută un doctor care oferă îngrijiri în mod amabil și plin de compasiune pentru a te asigura că rezultatele procedurii îți vor permite să arăți la fel de frumoasă pe cât te simți.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!