Care sunt preferintele romanilor atunci cand vine vorba de auto rulate

by Redactia B24FUN

Care sunt preferintele romanilor atunci cand vine vorba de auto rulate? Iata ce spun informatiile de specialitate!

Alegerea unei masini potrivite se poate dovedi o adevarata corvoada pentru majoritatea clientilor, pe piata existand o gama extrem de variata de produse care mai de care mai tentante. 

Asadar, in situatia de fata este important ca omul sa se informeze bine inainte de a lua o decizie, pe internet putand sa se gaseasca numeroase articole utile din care se pot extrage numeroase date importante.

De curand a fost realizat un studiu de caz ce a avut ca subiect principal auto rulatele pe care romanii se decid sa le achizitioneze, conform rezultatelor finale in topul alegerilor situandu-se brandul Volkswagen, modelele respective bucurandu-se de cea mai inalta popularitate de pe piata. Tot conform acestui studiu, majoritatea clientilor ar prefera, mai degraba, sa apeleze la masini cu varsta cuprinsa intre 10 si 15 ani, acestea dovedindu-se mult mai facile comparativ cu autoturismele cumparate la mana intai.

Ce informatii s-au descoperit de pe urma studiului de caz ce a vizat auto rulatele din Romania?

In cadrul studiului au fost incluse 5 tari din Europa Centrala si de Est, acestea fiind Romania, Moldova, Estonia, Letonia si Lituania. Pentru a continua ideea mentionata in introducere, in Romania procentul de clienti care prefera masini cu varste cuprinse intre 10 si 15 ani se situeaza la 70%, mult mai mult decat in celelate 4 state europene mentionate, procentele din acestea fiind cuprinse intre 50% si 65%.

Conform datelor din domeniul de masini second hand de vanzare, printre cele mai populare alegeri de pe piata au ajuns sa se numere Volkswagen, BMW si Audi, aceste 3 marci fiind cat se poate de preferate in randul celor 5 tari analizate. Daca in Romania si Moldova, Volkswagen ocupa, dupa cum a fost mentionat, primul loc, cu peste 24%, respectiv 10% din totalul vanzarilor, in celelalte tari situatia este una cu totul alta. 

In Letonia si Estonia, locul principalului candidat de varf este ocupat de catre brandul BMW, acesta inregistrand peste 14% din totalul vanzarilor. In Lituania situatia este una cu totul alta, tot mai multi clienti alegand sa apeleze la marca Audi, modelele acestea ajungand sa creasca de la un procent de 19,20% in anul 2019 pana la unul de 24,90% in anul 2022. 

Cu toate ca durata medie de viata a unui autoturism este de regula de numai 11 ani, majoritatea clientilor din Romania, Moldova si Lituania aleg sa cumpere modele care, de regula, au varsta de 13 ani. In Estonia, preferate sunt cele cu varsta de 12 ani.

In concluzie, acestea sunt informatiile care au fost obtinute de pe urma studiului de caz.

Cum testezi o masina second-hand inainte de cumparare?

Este recomandat sa efectuati o diagnoza auto si o verificare intr-un service autorizat RAR. Asa veti afla daca exista erori in calculatorul masinii prin intermediul unei diagnoze OBD (On-Board-Diagnostics). O verificare minutioasa la motor, interior-exterior poate scoate la iveala defecte bine ascunse, unele foarte dificil sau costisitor de reparat.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!