Care sunt diferitele tipuri de boli de inimă?

by Redactia B24FUN

Bolile de inimă cuprind o gamă largă de probleme cardiovasculare. Descoperă, în rândurile care urmează, câteva informații utile pe care trebuie să le cunoști despre afecțiunile cardiovasculare.

Care sunt principalele afecțiuni ale inimii?

Inima poate fi afectată de diferite afecțiuni, iar printre cele mai frecvente sunt:

  • Aritmia, o anomalie a ritmului cardiac.
  • Arterioscleroza, o întărire a arterelor;
  • Cardiomiopatie, ce cauzează întărirea sau slăbirea mușchilor cardiaci;
  • Malformații cardiace congenitale;
  • Boala coronariană sau acumularea de placă în arterele inimii. Uneori se numește boală cardiacă ischemică;
  • Infecții cardiace cauzate de bacterii, viruși sau paraziți.

Termenul de boală cardiovasculară poate fi folosit pentru a se referi la afecțiunile cardiace care afectează în mod specific vasele de sânge.

Care sunt simptomele bolilor de inimă?

Diferite tipuri de boli cardiace pot duce la o varietate de simptome diferite, care ți se pot clarifica printr-un consult la cardiologie Cluj.

Aritmiile sunt ritmuri cardiace anormale. Simptomele pe care le experimentează o persoană care suferă de această afecțiune pot depinde de tipul de aritmie, bătăi ale inimii care sunt prea rapide sau prea lente. Simptomele unei aritmii includ amețeli, bătăi accelerate ale inimii, puls lent, dureri în piept.

Arterioscleroza reduce aportul de sânge la extremități. Pe lângă durerea în piept și dificultățile de respirație, simptomele arteriosclerozei includ: răceală și amorțeală, în special la nivelul membrelor, durere neobișnuită sau inexplicabilă, slăbiciune în picioare și brațe. Malformațiile congenitale ale inimii sunt probleme care se dezvoltă încă de dinainte de naștere. Unele defecte cardiace nu sunt niciodată diagnosticate. Altele pot fi găsite atunci când provoacă simptome, cum ar fi piele cu tentă albastră, umflarea extremităților, dificultăți de respirație sau oboseală și un nivel de energie scăzut.

Boala coronariană reprezintă acumularea de plăci în arterele care mișcă sângele bogat în oxigen prin inimă și plămâni. Simptomele acesteia includ durere sau disconfort în piept, o senzație de presiune sau de strângere în piept, dificultăți de respirație, greață, senzații de indigestie sau gaze.

Cardiomiopatia este o boală care face ca mușchii inimii să crească și să devină rigizi, groși sau slabi. Simptomele acestei afecțiuni includ oboseală, balonare, picioare umflate, dificultăți de respirație, puls puternic sau rapid.

Ce trebuie să faci când ai astfel de simptome?

Este foarte important să observi dacă te confrunți cu una dintre simptomele de mai sus. Observi că unele pot fi confundate cu probleme din sfera ORL sau digestive. Însă doar un medic te poate îndruma în direcția corectă pentru un diagnostic rapid.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!