banner

Care sunt cele mai bune atracții în Maldive?

by Redactia B24FUN

Când auzi cuvântul Maldive, te gândești imediat la vacanță. Și e normal să fie așa, pentru că în Maldive există plaje superbe, posibilități de cazare ireale și posibilitatea de a face foarte multe activități distractive. De la snorkeling la spectacole de dans, cum ar fi spectacolul Boduberu, Maldive are foarte multe de oferit, iar la sfârșitul vacanței timpul petrecut acolo ți se va părea foarte scurt. Dacă planifici o vacanță în Maldive, mai jos găsești câteva dintre cele mai bune atracții de acolo.

Unde se află Maldive și cum pot ajunge acolo?

Maldive este o țară insulară alcătuită dintr-un grup de atoli. Localizarea acesteia este la sud-vest de India, în Marea Laccadivelor din Oceanul Indian. Din România se poate ajunge în Maldive cu avionul, iar durata de zbor este în jur de 8-9 ore. Îți poți găsi foarte ușor un bilet de avion către Maldive aici https://www.esky.ro/bilete-de-avion/0/0/co/mv/maldive.

Ce atracții sunt în Maldive?

De unde să încep? Țara oferă numeroase atracții, de la plajele pudrate ale atolilor nordici până la cocioabele de pământ și cătunele de pescuit din insulele sudice. Și peste tot sunt ape turcoaz, care îți dau o senzație suprarealistă.

Să începem cu atolul Male. Acesta este situat la marginea de sud a atoluli Kaafu și este cel mai mare oraș și cea mai populară destinație dintre cele mai vizitate locuri din Maldive. Odinioară se numea Mahal pentru că a fost reședința dinastiilor regale, și acum este faimoasă ca Insula Regilor. Male are un climat tropical musonic, cu ploi care apar în majoritatea lunilor anului. Cel mai bun lucru la Male este temperatura constantă moderată, pe tot parcursul anului. Principalele atracții din Male sunt: Moscheea Vinerea Mare, Muzeul Național din Male, Piața de pește, Clubul de scufundări Maldive, monumentul Tsunami, dar și zonele de scufundări și snorkeling.

Ce locație din Maldive e ideală pentru cuplurile aflate în luna de miere?

Continuăm cu insula Nalaguraidhoo, cea cunoscută drept Insula Soarelui, situată în atolul Ari de sud. Este în topul punctelor de interes din Maldive. Locul este împodobit cu niște plaje uimitoare, flori tropicale superbe și verdeață generoasă care atrag un număr mare de turiști care doresc să se relaxeze în mijlocul naturii. Cu apele albastre extrem de fermecătoare, plajele strălucitoare și locațiile de cazare fabuloase, insula garantează oaspeților o bucurie imensă. Dacă luăm în calcul liniștea și frumusețea sa, locul este perfect pentru cuplurile aflate în luna de miere. Ca activități, insula oferă scufundări, windsurfing și snorkeling.

Care e cel mai bun loc pentru scufundări din Maldive?

Situat în atolul North Mal, Banana Reef este renumit la nivel mondial pentru că este unul dintre cele mai bune locuri de scufundări din lume. Acest lucru îl pune pe lista celor mai importante puncte de interes din Maldive. A fost, de fapt, primul loc de scufundări din Maldive care a primit recunoaștere pentru scufundări și antrenamente autorizate. În formă de banană, reciful este un bloc cu viață marină exuberantă, corali fantastici, stânci uimitoare și peșteri. Și datorită nenumăratelor activități de aventură de aici, este unul dintre locurile preferate de vizitat în Maldive pentru iubitorii de aventură. Printre atracțiile majore la Banana Reef regăsim: activități subacvatice precum scufundări, snorkeling, plimbatul cu skijetul în recif.

tropical beach: flamingo at the dawn. Man in the background

Un alt loc de neratat este insula Alimatha. Aceasta este situată la marginea de est a Maldivelor. Apele de aici sunt azurii și cristaline, iar asta face din insulă un loc perfect pentru scufundări, snorkeling și plimbări cu barca. Este locul ideal pentru o vacanță în familie, dar și pentru luna de miere, fiind în topul locurilor de vizitat pentru cupluri. Există un centru de masaj ayurvedic, spa, baruri și restaurante.

Tot în atolul North Mal se regăsește și Plaja Artificială. Este locația preferată a pasionaților de înot printre locurile de vizitat din Maldive. Plaja Artificială este o zonă deschisă care are anumite restricții legate de îmbrăcăminte conform legislației locale. Plaja găzduiește mai multe carnavale, sporturi nautice, dar este ideală și pentru plimbări liniștite. Serile de aici sunt frumoase pe măsură ce grupurile de muzică se adună să cânte.

Dacă îți planifica vacanța pentru vara asta, să știi că există zboruri din București către Maldive, iar aici https://www.esky.ro/bilete-de-avion/ci/buh/co/mv/bucuresti-maldive poți găsi un bilet de avion.

Maldive a trecut prin transformări drastice în ultimii 10 ani, iar insulele locuite au fost făcute mai primitoare pentru turiști. Toate locurile din Maldive par acum desprinse din povești, iar timpul petrecut acolo te va face să vrei să revii iar și iar.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!