banner

Cand ai nevoie de serviciile unui birou de proiectare?

by Redactia B24FUN

Arhitectul este un profesionist in care se poate avea incredere pentru a traduce ideile in proiecte utile si functionale, acesta intelege nevoile, evalueaza posibilitatile spatiului si optimizeaza fiecare metru patrat, precum si resursele pentru a materializa un proiect evitand cheltuielile inutile si generand o valoare adaugata constructiei care, ca rezultat, nu numai ca arata bine, dar, care si functioneaza bine. Pentru a obtine planurile desenate, este recomandat sa se apeleze la un birou proiectare.

Cand este necesara colaborarea cu un birou de proiectare?

Cand se ia decizia de a construi o casa sau de a deschide o afacere, fiecare persoana isi face o idee despre cum ar arata rezultatul perfect, de ce anume este nevoie si cine ar putea fi responsabil de construirea acesteia. Deci, s-ar pune intrebarea „de ce este nevoie de un arhitect?”

Iar raspunsul nu este, „pentru ca legea obliga persoanele care construiesc sa lucreze cu un arhitect”, desi acest lucru este, de asemenea, adevarat.

Pentru a merge pe calea dintre creativitate si tehnica este nevoie de un profesionist care sa ghideze prin experienta sa si referintele sale dobandite in timpul anilor de munca. 

Atunci cand se ia decizia de a angaja un arhitect, trebuie sa se stie ca el va fi cel care va asculta nevoile clientului, analizeaza cerintele si le materializeaza, trece printr-o serie intreaga de dificultati, reglementari municipale, alternative de proiectare, specificatii, contractori etc., si efectueaza o supraveghere economica a lucrarii pentru a evita surprizele. Taxele pentru serviciile lor sunt o investitie sensibila si nu doar o alta cheltuiala, deoarece:

  • Un proiect bun poate fi construit mai eficient si mai economic.
  • Proiectul este definitia a ceea ce se doreste sa se construiasca in acel loc si este folosit de firmele de constructii care se vor ocupa de ridicarea cladirii.
  • Designul si constructia buna ofera valoare adaugata.

Un arhitect a fost educat sa rezolve o problema, sa o transforme intr-o oportunitate si sa ia decizii. Misiunea sa este de a transforma mediul din jur pentru a imbunatati viata oamenilor care il folosesc. Si pentru aceasta, are un proces bine stabilit dinainte, un sistem cu variabile infinite care pot fi modificate pentru a obtine rezultatul cel mai potrivit nevoilor fiecaruia, deci da, nevoia de un arhitect este una cat se poate de evidenta. 

Ce poate face un birou de proiectare?

De la o autorizatie ISU si pana la orice altceva ce tine de constructii, integritatea consturctiilor sau renovari, un birou de proiectare poate prelua orice iar costurile sunt variabile. Totul depinde in final de ceea ce se doreste si de ceea ce urmeaza a fi implementat. Recomandarea este sa fie ales un birou de proiectare care sa aiba experienta si recomandari din partea clientilor astfel incat rezultatul final sa fie cel dorit si asteptat de toata lumea, evitandu-se surprizele neplacute. Succesul unui proiect depinde in mare masura de calitatea serviciilor oferite, ceea ce inseamna ca atunci cand cei care lucreaza in biroul de proiectare sunt foarte buni, si rezultatele vor fi pe masura.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!