banner

Baterii auto pentru mașina ta

by Redactia B24FUN

Pentru a alege baterii auto potrivite pentru mașina ta, verifică mai întâi dacă mașina este echipată sau nu cu un sistem start-stop. Dacă nu ești sigur, consultă manualul mașinii sau mergi la un service auto pentru a stabili ce recomandă producătorul. Când vine vorba de  baterii de înaltă calitate cu prețuri imbatabile, atunci ai nevoie de magazinul online vrumauto.ro. Scopul principal este de a oferi clienților o gamă extrem de largă de  baterii auto, potrivite pentru mașini și camioane.

Baterii auto – Cum să alegi?

Bateria auto trebuie să răspundă nevoilor mașinii tale. Ar trebui să fii deja familiarizat cu specificațiile tehnice ale mașinii tale, pentru a ști ce dimensiune și capacitate ar trebui să aibă noua baterie, astfel încât să se potrivească perfect în spațiul prevăzut pentru aceasta. În acest fel, vei evita momentele neplăcute, cum ar fi alegerea dimensiunii greșite (mai mare sau mai mică) sau a cablurilor de borne scurte. Prin urmare, atunci când alegi o baterie auto, asigură-te că știi dimensiunea.

Ce capacitate ar trebui să alegi?

Această unitate măsoară energia electrică pe care o poate stoca bateria (capacitatea sa). Un număr mai mare al amperajului, înseamnă că bateria auto poate ține mai mult timp, și de asemenea, reduce șansele de epuizare. Alege întotdeauna baterii auto care îndeplinesc cerințele tehnice ale mașinii tale. Plasarea unei baterii auto mai slabe poate duce la o scurtare mai rapidă a duratei de viață a celulei, datorită faptului că atunci când este reîncărcată, electrolitul se încălzește și este probabil să fiarbă și să se evapore. Atunci când instalezi un model cu o capacitate mai mare, sistemul electric al mașinii tale nu îl va putea reîncărca complet, iar acest lucru duce la o deteriorare a performanței de pornire a bateriei.

Curentul de pornire?

Acest parametru este la fel de important ca și capacitatea, deoarece este utilizat pentru pornirea motorului. Curentul de pornire este măsurat în amperi (Ah) și este utilizat pentru a citi cantitatea de curent pe care o pot furniza bateriile la o anumită temperatură și perioadă de timp. Curentul mare de pornire este o garanție bună care asigură o durată de viață mai lungă, precum și aprinderea farurilor fără probleme chiar și în condiții meteorologice foarte extreme.

Tipuri de baterii auto

Există mai multe tipuri diferite pe piață, care sunt împărțite în: startere, tracțiune, semi-tracțiune. Majoritatea bateriilor auto oferite sunt startere. Sarcina lor principală este de a ajuta la pornirea mașinii, dar și de a furniza energie la aprindere, lumini, radio și multe altele. Bateriile de pornire au cicluri scurte de încărcare (timpul necesar pentru epuizare și reîncărcare) și pot furniza energie doar pentru perioade scurte de timp. De obicei au mai mulți electrozi și o suprafață mai mare, ceea ce le permite să dea putere maximă. Nu ar trebui să existe nicio descărcare profundă. Durata lor de viață este de aproximativ 50-100 de cicluri profunde.

 

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!