Aventurează-te în lumea vinului roșu și descoperă multitudinea de arome pe care acesta le poate avea!

by Redactia B24FUN

Vinul este una dintre cele mai iubite băuturi alcoolice ale românilor. Acesta este o licoare foarte versatilă, care nu are nevoie de un moment specific de consum. Oricând îți este poftă, te poți delecta cu aromele desăvârșite ale licorii din struguri, indiferent că este ora prânzului sau că este noapte, fără să fie vreo ocazie specială.

Când vine vorba despre consumul de vin rosu, relația dintre tine și acesta trebuie să fie una deosebită. Este nevoie să te împrietenești cu vinul, să te aventurezi în lumea sa, să testezi mai multe tipuri, să înțelegi cu ce preparate îl poți asocia, cum trebuie să îl bei și să îl alegi în funcție de context. 

Intră în lumea vinului roșu și descoperă-i multitudinea de arome!

vin rosu

Să bei mereu același tip de vin, pe care tu l-ai catalogat ca fiind cel mai bun, nu este chiar cea mai bună decizie. Ar fi păcat să nu experimentezi diversele tipuri de vin care există și să te oprești la unul singur.

Avem privilegiul de a gusta licori dintr-o mulțime de soiuri de struguri diferite, fiecare cu proprietățile și farmecul său, și ar trebui să profităm de această șansă. Există câteva soiuri de struguri din care se produc cele mai bune vinuri roșii, pe care trebuie să le încerci măcar o dată în această viață. 

Merlot este unul dintre cele mai cunoscute soiuri din care se produce vinul roșu. Băutura obtinuță din acești struguri oferă senzații seducătoare și complexe. Aceasta îți va cuceri simțurile cu aromele sale fructate de coacăze, prune, afine, cireșe negre și, după caz, vanilie, note de lemn etc.

Cabernet Sauvignon este un soi care se cultivă la scară largă, ca urmare a cererii foarte mare pentru vinul obținut din acest tip de struguri. Culoarea finală a acestei licori este o nuanță închisă de roșu, cu o ușoară tentă de roșu-purpuriu, redată de cantitatea mare de antioxidanți. Pentru că are un potențial de învechire ridicat, băutura produsă din soiul Cabernet Sauvignon se regăsește întotdeauna în topul preferințelor iubitorilor de vin roșu.

Gustul cu care te încântă acesta este unul puternic și acid. Dacă strugurii sunt mai cruzi, tind să ofere arome vegetale de capsicum si note ierboase, iar cand fructul este ajuns la maturitate, dezvoltă arome de coacăze și cassis.

Pinot Noir este un soi de struguri de calitate înaltă, și, totodată, unul dintre cele mai greu de cultivat soiuri, care face ca băuturile produse din aceste fructe să fie mai puțin numeroase. Aceste vinuri inspiră un aer rafinat și elegant, iar aromele sale sunt, de regulă, de căpșuni, cireșe, rodii, mure și coacăze.

Shiraz este soiul care și-a câștigat notorietatea în ultimul secol, din care se produc vinuri seci, de masă, cu arome îmbietoare de fructe de pădure, ciuperci, tabac și diferite condimente. Aceste licori din struguri au un nivel ridicat de tanini, ceea ce le face ideale pentru mâncărurile condimentate sau pe bază de carne. 

Iată câte posibilități îți stau la dispoziție atunci când vine vorba despre vin roșu! Lasă-te purtat de savoarea acestei băuturi și delectează-te cu diferitele arome pe care ți le oferă!

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!