4 motive pentru a-ți cumpăra un telefon recondiționat

by Redactia B24FUN

Telefoanele mobile sunt astăzi mai mult decât simple instrumente care ne ajută să comunicăm unul cu celălalt. Ele au devenit parte din viața noastră, înmagazinând contacte, parole, pinuri, carduri, fotografii, video etc. 

Totodată, telefoanele noastre mobile au ajuns să ne coste sume importante de bani. Se preconizează că aproximativ două treimi dintre proprietarii de telefoane sunt legați de contracte cu furnizorii de telefonie. De asemenea, aproape jumătate dintre aceștia pierd sume importante de bani rămânând în contracte care au depășit de mult data limită de reziliere.

Având în vedere aceste lucruri, nu este surprinzător faptul că oamenii înțeleg beneficiile trecerii de la abonamente la cartele SIM reîncărcabile pentru a economisi bani. 

Cu toate acestea, un telefon mobil achiziționat „la liber”, fără abonament, are un preț mult mai mare. Având în vedere că cele mai recente modele de smartphone-uri costă sute de euro atunci când sunt achiziționate nou-nouțe, cumpărarea unui telefon recondiționat ar putea fi o opțiune bună dacă dorești să economisești bani serioși.

Citeste si: De ce se blocheaza telefonul?

Iată o listă cu principalele patru motive pentru care ar trebui să iei în considerare achiziționarea unui telefon recondiționat!

Aproape nou-nouțe

A cumpăra un telefon recondiționat nu este același lucru cu a cumpăra unul la mâna a doua de la o cunoștință sau de pe un site de licitații. Un dispozitiv recondiționat va fi supus unor teste riguroase pentru a se asigura că este în perfectă stare de funcționare înainte de a fi vândut, furnizori precum klap.ro testând fiecare telefon individual. 

Odată ce s-a stabilit că telefonul este în perfectă stare de funcționare, furnizorii vor nota telefonul și în baza aspectului său fizic. Astfel, există dispozitive care arată și funcționează ca unele noi, de parcă abia au fost scoase din cutie.

Asta înseamnă că, atunci când cumperi un telefon recondiționat, poți beneficia de un dispozitiv care este la fel de bun ca unul pe care l-ai găsi într-un magazin, dar nu la același preț mare.

Preț mult mai mic

La fel ca majoritatea lucrurilor, telefoanele inteligente se depreciază foarte repede, ceea ce înseamnă că noul tău gadget scump nu va valora astăzi la fel de mult ca săptămâna trecută.

Statisticile arată că unele dintre cele mai populare modele de smartphone-uri își pierd în medie 70% din valoare în primele săptămâni după lansare, ceea ce înseamnă că, dacă cumperi un telefon recondiționat, ai putea face o adevărată afacere.

De exemplu, un iPhone 11 Pro Max (64 GB) recondiționat, deblocat și într-o stare bună ar putea costa aproximativ 2.500 lei la klap.ro, comparativ cu peste 7.000 lei cumpărat nou-nouț din magazin.

Fără contracte scumpe

Când achiziționezi un telefon la abonament, o sumă mare din factura lunară va fi cheltuită pentru plata telefonului, mai degrabă decât pentru minutele, SMS-urile și datele vorbite și utilizate. În plus, atunci când semnezi un astfel de contract, la final vei constata că ai plătit dublu prețul telefonului.

Trecerea la o cartelă SIM reîncărcabilă te-ar putea ajuta să reduci o mulțime de bani din factura lunară, deoarece nu vei mai plăti decât minutele vorbite.

Avantaje ca în magazin

Este important să știi că furnizorii serioși de telefoane recondiționate oferă avantaje comparabile cu cele din magazinele care vând smartphone-uri noi nouțe. Este vorba despre o garanție a telefonului, care de obicei este de 12 luni, și de posibilitatea achiziționării telefonului în rate.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!