3 greseli de evitat atunci cand alegi pantofii primii pasi ai bebelusului tau!

by Redactia B24FUN

Cauti pantofi pentru copilul tau? Ti se pare dificil sa alegi pantofii pentru bebelus de pe Exa Kids? Ti-e frica sa nu gresesti?… Esti provocat de pantofii draguti pe care i-ai vazut pentru bebe, dar nu stii daca se va simti confortabil copilul in pantofii lui? Unii iti spun ca orice pantof de mers pentru bebelusi este acelasi… STOP!

Pentru ca ai nevoie de raspunsuri reale, vei gasi, in acest articol, 3 greseli de evitat pentru a gasi cei mai buni pantofi pentru primii pasi ai micutului tau . 

La ce varsta ar trebui sa poarte bebelusul pantofi?

In primul rand, intelege ca nu exista o varsta anume pentru a pune pantofii in picioarele copilului. Acest lucru se va intampla in mod natural, pe masura ce evolueaza. Totul este dragut, totul frumos… este adevarat! Dar mai bine sa nu te grabesti.

Trebuie sa retii ca nu are rost sa pui pantofii copilului daca nu a inceput sa faca primii pasi! (cu exceptia pentru a-si proteja picioarele mici de frig). Botinele pentru fetita din piele moale, pe care le gasesti atat de dragute, sau superbii pantofi sport pentru bebelus care iti plac atat de mult, sunt menite inainte de toate sa protejeze picioarele micutului tau. Pantofii de mers au loc atunci cand micutul tau nu mai poate fi descult.

Scopul primului pantof de mers este sa-i insoteasca picioarele mici atunci cand bebelusul incepe sa mearga drept. Podologul iti va spune ca pantofii pentru bebelusi nu trebuie sa il deranjeze sau sa-l incetineasca in invatarea sa mearga.

Alegerea pantofilor nepotriviti pentru bebelusi, adica?

Pentru bebelusi: fara incaltaminte prea rigida! Pantofii moi pentru bebelusi sunt o necesitate, este extrem de important!

Picioarele bebelusului trebuie sa se simta libere, pantoful trebuie sa insoteasca miscarea piciorului pentru a promova o buna dezvoltare musculara (ca si cand ar fi descult). Unele marci de pantofi pentru bebelusi au game suficient de flexibile care sunt perfect potrivite pentru bebelusii care abia incep sa mearga.

Uita de pantofii supradimensionati pentru bebelusi!

Acorda o importanta deosebita alegerii marimii bebelusului! O pereche de pantofi prea mici sau prea mari va interfera cu exercitiul de mers al bebelusului. Ai grija sa te bazezi pe pedometrul pentru bebelusi al brandului pe care il cumperi.

Si mai presus de toate, sa nu crezi ca toate marcile de pantofi pentru primii pasi pentru bebelusi au aceeasi marime, uneori exista mai mult de doua marimi diferente de la o marca la alta.

Spune nu pantofilor pentru bebelusi care sunt prea ingusti!

Fii atent la latimea cizmelor sau a adidasilor copilului tau. Pantofii prea ingusti strang piciorul si degetele bebelusului; prin urmare nu este in concordanta cu dezvoltarea corespunzatoare a piciorului copilului tau. Libertatea bebelusului incepe de aici, trebuie sa se simta bine in pantofi. Interiorul trebuie sa fie suficient de lat pentru a permite degetelor de la picioare sa respire. 

Un pantof bun pentru bebelus trebuie sa insoteasca morfologia piciorului bebelusului si sa se poata adapta la acesta cu sisteme de reglare si strangere reglabile si adecvate. 

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!