banner

3 factori de care are nevoie un joc de succes

by Redactia B24FUN

Fie că ești un jucător pasionat sau doar jucător ocazional, probabil te-ai întrebat ce anume face ca jocurile tale video preferate să fie atât de bune. Deși există o mulțime de aspecte indefinibile care fac din jocurile individuale capodopere, există câteva calități comune pe care fiecare joc de succes le are de folos. Să aruncăm o privire mai atentă asupra acestui subiect.

1) O poveste solidă

Cele mai bune jocuri video te fac să simți că faci parte din universul respectiv. Te fac să trăiești emoții autentice, ca și cum ți se întâmplă ceea ce li se întâmplă personajelor. Acest lucru nu înseamnă că povestea trebuie să fie complexă sau chiar deosebit de bine scrisă. 

Dar trebuie să fie suficient de solidă și „bine închegată” pentru a oferi jucătorilor un scop pentru a juca. Este foarte să existe o poveste profundă și complicată, dar un obiectiv simplu de a salva prințesa este suficient de bun dacă îi determină pe jucători.

Acest factor este valabil oriunde, fie că vorbim de un joc pe PlayStation 5 sau un slot de pe www.nitrocasino.com – pentru că poveștile ne inspiră.

2) Elemente vizuale atractive și soundtrack excelent

Există o mulțime de jocuri care sunt fantastice, în ciuda deficiențelor grafice. Să nu uităm că primele jocuri din anii 1990 nu aveau o grafică formidabilă și totuși captivau jucătorii. 

Dar aici vorbim despre conceptul de povestire „show, don’t tell”. De la afișaje retro pe 8 biți până la cele mai recente apariții, jocurile de succes își folosesc grafica în moduri care creează experiențe captivante și memorabile.

Să trecem acum la soundtrack. Crezi că francizele Legend of Zelda sau Final Fantasy ar fi atât de venerate fără muzica lor unică? Desigur că nu. Muzica dintr-un joc – precum și efectele sale sonore – joacă un rol major în stabilirea unei stări de spirit și în a te face să simți emoții care coincid cu ceea ce se întâmplă în joc. Cele mai de succes jocuri sunt extrem de captivante, iar sunetul unui joc este, probabil, important ca elementele sale vizuale. Cele mai bune coloane sonore ale jocurilor video pot fi savurate oricând – chiar și atunci când nu ai un controler în mână.

3) Controale intuitive

Cele mai de succes jocuri sunt și cele unde experiența te ține în priză. Când sunt făcute corect, comenzile fac un joc ușor de învățat, dar dificil de atins anumite borne. Ar trebui să poți lua decizii naturale, într-o fracțiune de secundă, fără să te gândești la asta. Punctul în care jocurile eșuează cel mai adesea este reprezentat de orientare. Ar trebui să poți să-ți orientezi POV-ul pentru a-ți determina personajul să facă ceea ce vrei tu să facă.

Factor bonus – Personaje interesante și identificabile

Uite încă un factor esențial de care are nevoie un joc de succes. Este esențial să simți un fel de legătură cu personajele dintr-un joc. Ca și în cazul cerinței pentru o poveste puternice, simplu este întotdeauna mai bine. 

Desigur, într-un joc RPG sau de aventură, vrei să te întâlnești cu o gamă largă de oameni fascinanți. Jocurile de succes au o modalitate de a te face să simți ceva pentru personajul tău, chiar dacă nu-l auzi niciodată vorbind. Creezi o conexiune cu el, te inspiră și îți place povestea lui.

În final, jocurile sunt o experiență personală

Încercarea de a pune degetul pe factorii exacți care fac un joc grozav atât de minunat va depinde de persoana pe care o întrebi. Toți jucătorii sunt unici, iar gunoiul cuiva este adesea comoara celuilalt. Abordează fiecare experiență de joc cu o minte deschisă, încearcă să vezi ce apreciază ceilalți și poți fi surprins când te îndrăgostești de un joc în afara zonei de interes tipice.

0 comentariu

Citeste in continuare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!