A 12-A NOAPTE dupa W. Shakespeare, regia Cristi Juncu, productia Teatrului ”Toma Caragiu” Ploiesti

Cultura

Bilete pe eventim.

A 12-a noapte
după William Shakespeare
traducerea: Cristi Juncu

O producție a Teatrului ”Toma Caragiu” din Ploiești

regie: Cristi Juncu
scenografie, decor: Cosmin Ardeleanu
costume: Andrada Chiriac

muzică: Cristina Juncu
coregrafie: Attila Bordas

cu: Theodora Sandu (Viola), Lucian Ionescu (Bufonul), Florentina Nastase (Olivia), Cristian Popa (Orsino), Ioana Farcas (Maria), Andrei Radu (Sebastian), Paul Chiributa (Antonio), Ion Radu Burlan (Fabian), Karl Baker (Valentine), Alin Teglas (Curio)

Comedie shakespeariană bazată pe ambiguitatea identității unor personaje, rezultând un text la granița dintre comedie și dramă, în care amestecul de veselie și melancolie se întrepătrunde cu quiproquo-uri și travesti-uri.

Viola și Sebastian, fratele său geamăn, supraviețuiesc unui naufragiu, dar niciunul nu stie ce s-a întamplat cu soarta celuilalt.

Viola se deghizează în bărbat și, sub pseudonimul Cesario, intră ca paj în serviciul ducelui Orsino. Ducele este iremediabil îndrăgostit de o contesă bogată, Olivia, iar Viola ajunge să se îndrăgostească de acesta. Sub înfățișarea fratelui ei și la rugămintea ducelui, Viola merge să o pețească pe contesă, aceasta sfârșind prin a-l îndrăgi pe țănarul numit Cesario. Între timp, își face apariția și Sebastian care, prin asemanarea cu înfățișarea actuală a surorii sale, creează confuzie și ajunge să se căsătorească cu Olivia.

La final, toate încurcăturile se rezolvă, spectacolul, o adaptare în cheie modernă a piesei lui William Shakespeare, încheie într-o notă optimistă, a iubirii împlinite.